Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 13-Dec-2006 07:16 Email | Share | Bookmark
Miss Nur Qaisara Nadya at her 50 days old

mcm abang2 dia jugak..suka gheyau :P
puaih suruh senyum...dok buat muka heran... :D
Our 3rd gift from ALLAH....Alhamdulillah...

Name : Nur Qaisara Nadya Nordin
D.O.B : Friday, 20th October 2006 at 1640 Malaysia time
Others : Weight 3.4 kg & 53 cms Height after birth


Alhamdulillah, mudah nk "keluarkan" Qaisara Ndya nih... with only 2 pushes then she's crying out loud dah... ...cretanya begini... Friday 20yh tu Mama still pi opis...check2 FP bla bla bla..kih kih...pi ghejala sebenaqnya.. around pukoi 10 am tu dok rasa pelek2...skype Mimie tanya...lagu mana contraction pasai x brapa ingat dah aih... as no labor sign mcm Akif dulu senang, my water broke then we rushed to spital..this time mmg x dak apa2 pun except pun rasa x sedap nk dok dah.. around 11.00 am tu dah mcm x brapa best nk duduk..sat2 berdiri pastu masok photocopy room dok kungfu ngan dinding.. smapai Rizman kata pila spital...pastu call Baba habaq kata nk pi spital...pastu call balik kata x mau pila...segan takot false alarm..tp around 12 noon tu dah x tahan.. nk skype ngan budak2 ni pun x keluaq creta dah... .suruh Baba mai ambik.. :- balik rumah kono nk ambik minyak selusuh n ayaq selusuhla...pastu sapu2 kt prot...rasa malaih plak nk pi spital...tp Baba tdk dibenarkan pi solat Jumaat.. then bukak posala apa lagi...minum ayaq selusuh pastu gagah telan 2 camca minyak selusuh..erghhhhhhhhh.... D x sedap tp it helps laaa dgn izin Allah. . dok lepak kt rumah sambey mulut ni membaca surah yg Kak Mah petua (sapa nk habaq nah)... dlm pukoi 2 pm tu dah rasa pelek...semayang Zohor dulu pasai x rasa ada discharge pun....then rushed pi Kuantan Specialist...Baba pun sambey dok drive call Dr Khaled... sampai2 midwife check contraction then opening dah 5 cm....gulp...ketaq prot jgk sebenaqnya... lani lehla gelak..tp masa tu pun dok merenyeh sakan ngan Baba...by the time Dr Khaled mai..still 5 cm that time around 3.30 pm camtula dia kata nk pi clinic dia sat.....okla Mama pun relax lagi...tp mcm malas nk dok setempat...mmg gheja bejalan ..Baba pun smapai penin..pastu dok buat lawak... lawan gelak..tp mcm x buleh nk gelak sgt pasai sat2 contraction.... time contraction mmg baba kena "lepuk"la ngan Mama sabor jerla kan...hehehhee.. bulan posa mmg jd "sabaq" sikitkan... dlm dekat pukoi 4 dh rasa mcm x buleh nk berdiri dah...gulp..alamak dh dekat ka?? dan2 I press bell, kelam kabot midwife mai check....ha?? 9 cm...abt time to give birth...u dok ataih bed cepat n get change... ...grrrrrrr....mola ketaq prot...tudia keluaq habeh ayat2 smeua yg dok hapai tu depa call Dr Khaled suruh naik...dlm 5 mins diapun naik (hah 5 mins rasa lama gila time tu...)..."hah get ready to push"...gulp.. dlm kepala, I kena try bagi keluaq "normal" way, x mo ceaser dn 2 kali pushes sj... baba punya supportive, masa first push tu dia plak over dok suruh I push harder "mama dh nampak baby, boleh2' ooo ingat snenag ka? ..second push mmg keluaqla Nur Qaisara Nadya ...Alhamdulillah....heheheh Baba yg sedih ok.. .mama rasa "lega"... dengaq doc kata "time 4.15 p.m" tiem Asaq tu anak dara nih.. "Baba, baby apa Baba??" sbb Nadya x nangis, therefore midwife buat suction dulu..pastu baru dia nangis.. .x smepat letak ataih protla... Dr Khaled suruh "tengok" sj 2-3 x kali tanya Baba baby apa...dia punya excited (rasa x buleh nk becakap kot sedih..hahahah) smapai x mo habaq aih kt kita nih.. nasib x jerit mcm iklan "beras apa?" tu masa doctor tunjuk tu mama dok nampak mcm "hadif",...tu rasa mcm boy..sbb hitam...lebam.. pastu Azza called...I still on labor bed siap berglak sembang ngan dia...time tu doc dok "process" I lagik.. mmg syukur sgt..mudah sungguh keluaq anak dara ni..hopefully, mudahla nk "membela" dan membesarkan dia.. esoknya, Mama dh boleh keluaq spital...sbb Alhamdulillah Mama ngan Baby sihat.... tp masa doctor khaled mai jengok I, segan jugak..mola rasa mcm nk pretend buat2 tidoq.. tp sbbnk tanya soklan...hehe...doctor plak kata "Kuat push, 2x sj dh keluar" malunyaaaaaaaaaaaaa hantam sjlaaaaaa ropanya masa pi monthly checkup nurses dok "kenai" lagi kami (mamala)...sbb depa kata sat sgt babby keluar..x smepat nk "sakit" lama tudia aih segan la pulaknya jd.. so nurses and docs kt labor room tu smeua taula pasai kisah Nadya nih..hahahaha..Paed pun tau... "oo nila baby yg cepat" tu ye??"

Nur Qaisara Nadya - Cahaya Permaisuri Yang Mulia, dekat smeinggu jugak nk pi reg nama....sbb mmg x plan dpt girl this time since masa Hadif dulu mmg nk letak nama ni therefore, kami pun bohla nama ni kt our lil princess syokla dpt baby girl..we already hv boys n girl in the hse...Alhamdulillah



Both pix were taken during our holiday at Primula KT on Nadya's 50 days old.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net