Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 1-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
April.... keh keh keh...


gambar sekadar hiasan


Saturday, 29-Mar-2008 02:21 Email | Share | | Bookmark
saturday - we send mama to work :P

anak2 mama...gambaq akif x dk sbb dia x ikut masa hantaq mama
2 bradik yg notty :D Mama cayang kamu berdua dan Abg Akif jua
Mama nk pegi keje ek??
View all 15 photos...
our Mama still work on Saturday Baba hv to bbsit the 3 of us...poor Baba.. Mama appointed Abg Hadif as the Ketua Darjah don't worry Mama, we promise to be good at all time...
-----> our latest clip http://www.youtube.com/watch?v=_-oKVqE_bZA




btw, last 20.03.08 was bro Izzey (aunty Farah ewan) 5th bithday....we r so sorry we can't attend the party tonight at Burger King Subang (kalau dekat2 mmg sah aku sampai punya x gadoh nk heret moi hub kan).... hg jgn banned aku dh Farok...kiki sure bagi aku kaw2 punyalaaaaa Happy 5th Birthday Izzey sure gempak semuanya..manataknya retis pun attend kan...rugi2..we all x dpt pi...aku dh puaih memujuk Pakden....x mknla...akukan dh 'tua"



Thursday, 20-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
17 mos Nur Qaisara Nadya

TQ Ummi Zatul for this beautiful LO... u r my idol :)

pejam celik pejam celik...my lil girl is 17 mos already I still treat her like she is still a baby howtime really flies...there r so much to tell abt Miss Nadya...she is a cheerful girl...she is so observant... she love to tease Abg Hadif - she knew that Abg Hadif will mengalah or be blamed if anything happen to her Love to play with Abg Hadif but offcourse her existance is not welcomable by his bro since dia suka kacau daun (bak kata abg hadif " tak amanla nk main..mama tgk adik nih" ) .. She really love books...enjoy reading it esp book contains cartoon characters like Barney, Elmo etc. which she can relate them on TV "arney you...arney you..lalalala".....kalau ada gazzette Duyung...she will start humming "lalala...ala..lalala" dgn kepala lentok2 okey?? kalau keluaq intro GBS tu, Nadya siap bangkit n tgn dia berpusing2 mcm agogo sikit2 mcm bersilat pun ada she can now recognize and make sound of few animals like elephant - (arrrrrr) siap tgn letak kt telinga (me n moi hub wonder why dia letak tgn kt telinga..mebbe elephant's ears r big kot no) ...cat (yau yau), fish (blo blo bunyinyer), bird (pit pit ), chicken (kok kok kok kok)

she can be considered rajin la jugak, we can now asked for her help to throw Akif's or her diaper in the dustbin (she know that she can only throw sampah in tong sampah berplastic kalau tdk dia akan pulangkan smapah itu ok? so clever her..) tp part berkemas, mmg x leh challenge abg hadif yg so tidy sejak dr kecik ...Nadyala tukaq sepah books n toys..Hadif sampai naik boring nk kemas.." mlm nntila kemas, biar dulu" mak depa punya jahat, kalau Hadif nk susu dia kena kemas dulu apa2 yg bersepah...... ooo Hadif still minum susu dlm botoi (undercover)...I forced him to drink atleast 2 times a day...

mandi? alamak...this one she's not really enjoy it la...silap2 ngan I sekali basah... kena ayaq sj dh berlari sembunyi blakang I while screaming... well Hadif will always be her mandi-mate n siap motivate her by bwk toys shower sama2 she love to gosok gigi esp after i change to colgate bubblegum-fruitti flavor tu...before this dia rasa mcm nk muntah everytime letak ubat gigi - strawberry/grape/apple dh gosok sendiri case tiru abg Hadif, esp lidah..suka sungguh gosok lidah after mandi, towel mesti nk wrap her body...dan..dia "malu" kalau terlondeh kelam kabot dia suruh kita pakikan towel tu baliik love bedak & lotion, kalau letak sikit dia ckp "agi?" sambey hulur tgn dia... pastu sapu kt rambut buleh?? suka sikat rambut...as for now, if pakaikan hairclips/ tocang pun dia dh "tahan"...dak kepala sure teleng2...case dia berasa diri dia "cantik" agaknya offcoursela after i put them on, i told her that she look so cantek n sweet... shoes...dah pandai sarung shoes sendiri... kalau nk main kt luar dia mmg pakai shoes sendiri sometimes terbalik kiri kanan..Abg Hadif selalu betulkan. ..tp dia dh pandai pakai "shus" kalau keluar rumah...if not dia x kan keluaq berkaki ayam

makan ? Alhamdulillah....she love eating.. Nadya lani koi debrub, prot tu dh muncit I'm so glad that she finally craving for foods - reallylove green peas, baby tomatoes n carrot ....offcourse lapaq manjang... now, dia dh minum susu pun byk 5-6 oz for atleast 4 times a day mlm mmg she goes for freshly sucked milk... baru this week we changed her formula milk to a cheaper one (Sustagen).. case dia dh minum susu bertin2 okeh. botakla kepala Baba Nordin kan.. ..tukaq Sustagen pun Alhamdulillah she love it

naik moto? x suka n takot ntah apa2..Baba ni nk bwkla dia round2 ptg2 tp dia x nak...screaming like hell...mak x tau pasepa..tp kalau mama pun naik sama, dia ok jer.. Baba malas nk bwk Mama naik moto buruk dia tu..sbb katanay "suluh langit" lampu motor tu kalau mama naik... eleh..x heran..x naik punxpa.. ...kalau Harley ka Gold Wings ke Voyager ke bolehla ni...nih huh tringat zaman den memudo dulu dating ngan Baba naik CBR...menonggek jugak den...

Bersosial ? Alhamdulilllah dh x brapa peghak mcm dulu lagi dah... tp dh makin berani pulak hah...anak daraku ini dr jauh kelihatannya sgt friendly.. .tp bila dekat, ku risau dia ni suka lepuk org jer nih.. tp dia suka nk berkawan...kasaq sikitla perlakuannya...mama nk kena ajaq dia jd lemah lembut sikit nihhhhhhh.... kalau bwk pi playground...dia leh bwk diri sendiri... she love playing slide coz she can do it by herself...kalau naik swing, Baba or Mama kena letakkan..seesaw pun...so she really enjoy panjat tangga n main slides... jgnla ralit menyembang kalau kt playgound tu..lepa sikit jer dia dh kt atas nun nk turun slide dh... ada last few days, terjerit2 Mama dlm gheta dan nk keluaq dh gheta dek Baba dok ralit sembang ngan kwn dia...Nadya dh panjat tangga yg berlubang2 tu...smpai ke atas dh.... nasibla x terperok celah2 tangga yg luas tu...seriyat darah nih.. geram betoi....kalau kita ni sambey menyembang pun multitasking...mata tgn kaki boleh jer nk melilau2 kan..ni kaum bapak nih..dan menyembang...dia jd lupa habeh.... nasibla time tu Hadif jerit2 panggey Baba... ( I dok dlm gheta dok bagi susu kt Akif sbelom keluaq joint depa main )

hah sudahla kan..merapu2 saja nih.. nenantila tgk weekend nih..Baba katanya outstation...xtaula..kalau x jd lagi best...sbb dh lama sungguh kita x keluaq pagi2 round TC... hm..mama suka tgk gambaq dia waktu kecik...sweet sj...besaq ni pun sweetla tp merelits2...awat x tau maiin besaq makin merelits


Monday, 17-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
"abang" Hadif

17.03.2008 - I'm 45 mos

dia rasa diri dia "abang" bagi Akif n Nadya... kejap lagi mama creta pasepa... sta jwb tag Zatul dulu lama dh x tagging nih....syok jugak lama2 sekali..

Tagged by Zatul and really thank her for tagging me...I love u...

Last book read?
Baby Einstein - Big & Small

Currently reading?
The House on Hope Street - Danielle Steel
(just starterd last night after being tagged this book was a birthday present from my sis few years ago and only last night I managed to read it again for 3rd time once started, x tidoq pun xpa... )

Favourite genre?
Children, Romance & Horror

Favourite author?
Late Sidney Sheldon, Danielle Steel, Stephen King (OMG, these were my zaman bujang's favs author, I'm craving for their novel updates now.., i'm sure the price must be hillarious )
and colorful Scholastic books for moi kids - various author

Favourite book - fiction?
Anything by Sidney Sheldon

Favourite book - nonfiction?
Can hardly remember moi fav since I just started to read for myself last night . . at the moment, Baby Einstein Books for Nadya...

3 books you wish to read next?
1. The Other Side of Me - Sidney Sheldon (ada dak kt M'sia nih? )
2. Any books from Sidney Sheldon
3. Cook book I want to change

I'm tagging: ramai dh kena nihhhh..mmmmmm
1. Zully (2Hs + 1Princess)
2. Kuchai
3. Mimie (2As)
4. Cak (2 kudits)
5. Gee (@nis)


Sunday, 9-Mar-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
i'm 31 already :P

09.03.2008- moi 31st Birthday... cheerup Olie :P
Thanks all for all wishes and thanks so much for b;day present from MIra & Liza hahaha...x smepat nk snappo dh siap rasmi okeh... i love it soo much I did not really celeb moi b'day since it was after the election results and mix of moods for everyone but we did had makan2 on Saturday then on Sunday moi dear hub n Hadif did lil treasure hunt for me.. penoh bersawang rambot I dibuatnya I only got 3 pcs of Choc Indulgence (reason : whole cake habis? ) for the 1st clue then a Doraemon box of evrything for the 2nd clue ntah apa2 Baba ni boh.. dr lingerie sampai la ke lotion mustajab finally, 3rd clue, I got my birthday present nasibla siang kalau tidak mampih nk membalas "jasa" oops n Guess what, I did not get my "wajib" lilies + roses + 3 pcs of Ferraro Roche from moi hub this yr what a surprise but he added up another bling2 la for his wife..hehehhe thanks darling..i love it so much n warning had been made, no showing off ya.. keh keh keh...so Zully n Liza..InsyaAllah this coming April we'll meet live...

Tuesday off day - we supposed to have a date and "mesra" lunch together n then watch movie....but so unlucky me Baba had to work last minute ....so bengkek

btw, sorry for not updating, been lil bz lately n will be back soonest possible.... Thanks again for all b'day wishes...as today (wed), it really boost up my day and I LOVE u all....


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net