Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Apr-2008 01:45 Email | Share | | Bookmark
dah balik dah..Alhamdulillah...

Alhamdulillah dpt kapok anak2 3 ketoi tu ngan bapak dia sekali..amatla syok.. nnti upload pix bebudak tu nah..lani bz sikitlaaaaaaa......tgh dok ada passion to work ni kan..

seblom update pix, creta sikitl2a dulu ye.. maklumla jenis x leh simpan dlm otak lama2..satgi langsong x ingat dah sbb tula my diary is my best friend

Saturday 26/04/2008
syok gila sbb hari ni merupakan hari "balik" xsabaq nk jumpa 3 bradik tu...lagu manala muka depa...hahahha baru seminggu. ..dekat tiap2 mlm dok tgk video depa dlm HP nih seblom tidoq..pathetic betoila Mama depa ni... memandangkan flight 17:20, sempat la rasanya pagitu nk meronda even dlm ke"broke"an nok perabeh JUSCO voucher sama...ingat nk pi Equine Park sj..tp masok sj cab, cab driver tu kata baik pi MV...lagila dekat...ha??? okla...pi MVla kami berempats kelam kabot jugak dok meninjau sbb time tu x SALE kan...udahla broke....hehehehe...terpaksala "layan" lantai sj bejalan..x leh nk GPRS la mata ni...masok MV teruih pi JUSCO sj cekau habuan utk Baba (case nk ambik jiwa la dia tolong supervise anak2 kan ) n budak 3 bradik tu... rabak jugakla dibuatnya even dk cekau ht mur2 sjkan brg Baba mana ada mur tp xpa.. x smepat lunch pun kt MV teruih balik Hotel then around 2.30 pm kami pi KLIA dh...melilau kt KLIA pun sudahla cukop utk menambah rabak lagik xpa2...mola ingat nk pi JCO sbb Baba dh ckp kot kalau smepat pila JCO...hadoihla....mmg x dan sungguh..smapai aiport tgk cina tu pegang palstic isi berkotak2 JCO...amboihla CIna..kalau tau nk jumpa kt aiport mau kirim kt cina tu suruh tolong beli gila betoi Mama ni... ni baru pi KL..kalau pi obersi x taula habeh semua nk bwk balik kampong sungguhla diriku inih masing2 punay flight dekat2 timenya expected Kuantan la sampai dulu kan...last2 tgk Kuantan punya flight delayed sampaila 6.30 pm.. kita ni dhla berbunga2 nk melihat si 3 bradik tu...esp Nadya...gila rindu sungguh si harum2 masam itu Floight delayed sbb technical prob..ingat depa nk tukaq plane...tp plane yg sama jugak... yg cuak masa nk takeoff tu...selalunya dia stop dulu kt runway mcm ambik energy kan ..tp ni tidak...dr terminal teruih dia jalan pastu coih trobang...cuak siut..dhla bergegaq secara over.......mcm2 dlm kepala.... rasa mcm pasni x mo naik dh kalau flight Kuantan-KL, KL-Kuantan....sbb dekat sgt..menci2...bunyi kuat pulak engine mcm nk rosak...ketaq protla kita ni...Kuantan pulak ribut petir...koi kuatla dia bergoncang....kalau pi obersi okla bergoncang ka air pocket ka...dia trobang tinggi, terjunam sikit pun xpa ..ni short distance ni..trobang pun rendah..cuak nk mampoih time tu...ngan makcik2 pakcik balik umrah smeua mulut dok istighfar/mengucap lawak pun ada..tp smeua org dok tgk jam..pasia pilot tu kata sampai Kuantan 19:05 kan 5 mins lama gila rasanya rasa nk terempas pun ada..pasia masa dia nk turun tu bergegaq terok2 ngan engine kuat gila bunyi....wuish bahaya betoila MAS ni... dok relate plak ngan technical prob tu... plane stop sj smeua org buleh sengeh... lega masing2....dptla Mama jumpa Baba n anak2...even masa tu hujan sgtla lebat... sementara tunggu luggage, mama dh nampak Nadya, dia lambai2 pastu nk nangis...uwaaaaaaaaaa....I boleh teriyak secara diam2 ok pathetic sungguh... dh keluaq dptla kapok mereka semua....mlm tu tidoq rumah Tok Ayah sbb malas nk pindah randah lagik sbb dh mlm .THE END

Sunday 27/04/2008
Pagi2 dh plan ngan Baba nk pi East Coast Mall yg baru bukak itu...actually Carrefour sj ..kalot betoi nk bukak Carrefour tu...padahai building tu still under constrcution...bukan tahap finishing apa lagi la nk furnishing...ni tahap dok "bina" lagik... cemanala BOMBA buleh luluih nih.. tp kami pila jugak , konon2 pi pagi org x daklagik...kami 5 branak pi seklai ngan Mak Ngah & Teh .by 11 am kami dh sampai, tudia punya payah nk cari parking nnti ada BIG Apple la kt situ...jadila habuan kot kerinduan kt JCO kan... or gramai...alang2 dh nk beratoq membayaq..baik cekau sj apa 2yg patotkan.... Q panjang gilos...nasibla Akif ok sj..sian Akif... dhla berabok lagik ngan construction work.. betoi2 rasa greedy depa ni bukak building x siap lagi lepas tu around 1.15 pm kmai teruih terpa pi rumah headmistress INTAZ, sbb dr semalam dia dh call suruh pi ambik lauk, dia suka masakkan Kari Kepala Ikan - Penang style bagi kt kami mekasihla Puan Faridah ye... periuk tu nnti Labor Day sy hantor.... mas api ambik tu budak2 ni keletihan dh lena dlm gheta. Mama sj yg turun....masa dok salam nk chow dh tu..Puan Faridah tiba2 ckp - " Tahniah ye utk Hadif"...- "kenapa Puan? " -- " Hadif dpt number 1 dlm class dia (4 thn) ...teacher dia x bagi tau ke? Alhamdulillah....speechless Mama dibuatnyaaaaa..rupanya Baba pun x tau...teacher dia x ckp pun.. ada jugakla rasa syukur sgt2 ..even exam budak2 4 thn ni main2 jer. kami pun x paksa2 sgt dia..ala budak2..main2 jer...ppegi tadika pun sbb alang2 dh mmg kena hantaq dia pi nursery... . ..tp mula2 masa cikgu bagi schedule EXAM tu...tu mama jd risua jugak sbb minggu dia exam tula Mama kena pi training tu baru 4 thn..esok periksa besaq lagu manala Mama ni punya risau kan apa2 pun Mama rasa bersyukur kpd Allah..dan so glad Hadif had done well in his exam Bila tanya dia ptg tu...dia ckp - Hadif dpt number 1, tp 100 agaknya markah tu 100 kot dia x ckp pun until kami tanya sendiri sbb hari2 dlm inggu exam called dia tanya, dia ckp " Peperiksan Hadif ok jer Mama" Baba dh janji nk belkan dia bicycle baru seornok sgt dia...baru dia tau implikasi dpt number 1 tu boleh dpt hadiah beskal kalau tanya dia , dia nnti kata " Hadif dpt no Satu, Baba nk hadiah basikal hitam" basikal hitam mcm basikal "tua" la pulaknyerrrrrrrrr sudah ke hari2 dok bertanya selagi x dpt..mmg plan Labor Day nk pi beli ngan dia... itula jer creta...bukan tujuan apa...sj nk kongsi pengalaman...anak2 nih..baru exam kecik main2 pun, mama ni dh siap bekalkan ayaq Yassin hari2 bwk pi sekolah . jahat Baba. dia kata ayaq jampi Mama tu boleh tahan power/.... sjla sebenaqnya...jiwa kacau sbb nk tinggai anak kan nk pi course, mcm2la nk "tinggai"....kelakorpun ada THE END


Friday, 18-Apr-2008 04:23 Email | Share | | Bookmark
Leaving My LOVEs in Kuantan

kepala dh serabut dok pikiaq. .. hari2 mcm emotional sbb nk kena tinggai my LOVEs - 1 Man & 3 kids x syok langsong perasaan ini Thanks Baba for your BIG sacrifice... you really sacrifice a lot for our family esp to Me.. ... I LOVE U..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... mcm nk tinggai sethn kan...over betoi.... seminggu pun considered lama tu for me.... I hope Akif and adik2 dia sihatla hendaknya...budak2 pun namapk x brapa "segar"... ni yg lagi kesian nk tinggai depa ni...n kesian jugak kt Baba yg nk kena "jaga" depa mlm2...hm..


Tuesday, 15-Apr-2008 01:41 Email | Share | | Bookmark
April - Birthdays Month :D

gambaq x dak kena mengena dgn April B'Day
Happy Birthday to :

1.Mama Mira...we love you sooo much..we pray for your good health and wealth.
2. Aunty Kiki...we miss u ...we pray for your happiness and wonderful life

3. Ummi Zatul ... we love you soooooo much...many happy returns we pray for your good health n wealth....stay wonderful

4. Hariz (Aunt Zully's)....keep smart ... we pray for your happiness and good life

5. Arissa (Aunt MImie's)....we love u..cheerup and be a good child.. we pray for your happiness

6. Ilah (Aunt Ipah's).... we miss u alot...have a great day ...we pray for your success in everything

7. Anisah (Aunt CT's)... enjoy your day... we pray for your great and wonderful life

And To All April Babies.... Happy Birthday.. May Allah Bless you and keep shower you with His rahmah..

Thanks for all your Birthday Wishes to Our Dearest Nuqman Akif....



Friday, 11-Apr-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Muhammad NUqman Akif is 5 today

I love you with all my heart and soul..

both Akif's pix were taken by MummyAzza masa depa mai visit kami kt Kuantan last yr on May .....thanks mummy...we miss u alot la..

hahaha...advance la pulakkan...bukan apa ..takot esok busy x dan nk update... kami plan small party kt school esok..sbb every Friday TADIKA & TASKA gathered kt INTAZ Taska...therefore, sesuai sgtla sbb Hadif akan jd tukang blow candles (dh pesan dh kt dia, dia tanya brapa? 5 candles je sbb Akif 5) dia happy sbb dpt blow candles on behalf of Akif esok. ..rasa best sgtla tu.. .pagi td dok tanya2 lagi..amboih sabaqla..esokla baru besday Akif pagi td dia punya excited siap ckp - nk kiss Akif 5 kali lah....seblom dia keluaq pi tadika ...pastu small party kt rumah Tok Ayah esok mlm for cousins sjla...InsyaAllah.....

OK..nk creta sikit utk yg baru kenal Muhammad Nuqman Akif kami ....on 11th April 2008, Akif will be 5 . . tp Akif ni nampak mcm baby kan?? he will always be my baby. hmm...senyum sj bila org cium dia ok lets begin.. ..Akif is the eldest in the family...he was born Celebral Palsy (severe brain damage) due to lack of oxygen during labor ..dh termaktub, Allah dh takdirkan Akif akan menjadi istimewa utk kami Alhamdulillah, Allah izinkan Akif menjadi milik kami sekeluarga .. ... he is so special to us and adik2 dia pun sgt2 sayang kt dia.. eventhough sometimes both of them lil bit confuse on why Akif is like that..I mean so dependent ... but as they grow up, they'll learn abt Akif we don't really push them in understanding Akif. .we just guide and let them understand him slowly... FYI, Akif can't sit on his own nor walking, his vision also called "blind" by Doctor but still I can't accept this, since I know he see us right Akif? U smile when you see Baba right? ..and he can only tolerate liquid typed food- complete nutrient milk He really need extra attention from both of us and now Hadif is our best assistant....he helps alot Nadya is catchin up She can play on her own while me holding Akif...tp part thirst-breaker tu x dapekla dia nk tahan..she still hung-up with her milk factory... ... .Alhamdulillah..everything goes well and we hope it will last forever..InsyaAllah... Syukur jugak....we are surrounded by supportive n wonderful families and friends . sungguh x terbalas jasa2 keluarga dan kwan2 semua.. .we really appreciate supports from families n frens... .kami hanya mampu doakan hampa semua dimurahka rezeki dan sentiasa beroleh rahmat dr Allah terima kasih sbb dpt menerima kami seadanya.. kalau ada salah dan silap, kami mintak maaf byk2... ok.. I think I better stop before I get myself in tears ....dh 5 yrs pun Mama maintain jiwang karat okay but feel free to ask if u need to know more abt Akif...I'm more than happy to tell abt Akif...he is indeed so precious and special to us..we LOVE him alot... . .healthy Akif , happy Akif.


TODAY 11th April 2008 :
Semua bangkit awai.. ..case Mama terhingaq sikit sbb kena sidai kain...lupa nk sidai semalam..penat meniup . ... semalam kami dok sibok tiup ballon bertangkai yg sepatutnya isi helium tp kami isi CO2 adala 80 bijik jugakla...mola ingat nk suruh cikgu jer tiup..tp xpala..Mama ngan Baba sjla tiup...theme konon2 buat green...pasai balloons green n goodies pun green... ..Hadif, 6.30 am dh bukak CERIA....baru tau kata at that time ada Lunar Jim sokmo tv buleh bukak at 7 a.m tp today awai la pulak budak2 ni bangkit...and Akif pun bangkit.semalam dia demam...tp bangkit td mcm dh x demam...Alhamdulillah ..Mama ckp jom semua nyanyi Happy Birthday kt Akif.. Hadif siap menyanyi 2 version (Eng & BM) pastu semua kena kiss Akif 5 times sengehla Akif pagi2 dh bukak CERIA awai nih payahla budak2 ni mandi...dekat 7.15 am baru depa mandi tu pun commercial break masa Ultraman tu Hadif & Nadya mandi dulu....then baru Akif pulak dh siap pakai baju, Neb & Susu kami pun b'fast....hari ni Baba pi tapau heavy b'fast - Nasik MInyak Tanjung Api... wah...sungguh "berat" pastu siap2 smeua pi hantaq Nadya dulu then pi opis Mama....next, pi ambik cakes utk celeb kt INTAZ sronokla Hadif..dia lak excited... pastu balik rumah load balloons bertangkai2 tu dlm gheta penohhhhhh.....sampai INTAZ....kelakor laaaaa......Pengetua kata depa buat after Jumaat kot..sbb kami mmg x jointla.... dh pesan kata Hadif akan tolong blow candles...and cake tu Hadif & Afiq (cousin) boleh tolong potong sorang sebijik... hopefully budak2 happy...kotla masa depa baca doa mkn tu dpt sikit "pahala" utk Akif kan... InsyaAllah Mama rasa Akif pun tau n he's happy today..eventhough kena mkn ubat..tp Mama yakin dia "sihat" hari ni....InsyaAllah

Quote:
Thank you very much to all aunties n frens yg wish AKIF today... Alhamdulillah he's okay today (called school) agaknya doa2 utk dia hari ni embuatkan dia "sihat"... syukur Alhamdulillah thansk for all SMSs, phone calls, FP comments Birthday Wishes to Akif...


Quote:
Aimi @ Kamalina - Alhamdulillah Hadif paling close ngan Abg Akif ...and dia la paling panic kalau apa2 jd kt Akif dia agak "manja"but so independent compared to Nadya Hadif will be 4 this coming June...InsyaAllah kot ada rezeki lebih..kami buat party nk kena order cuppies kt Aimi la paling dekat...


Thursday, 3-Apr-2008 08:13 Email | Share | | Bookmark
terkenang semasa dolu2... anak mama Nur Qaisara Nadya

my sweet darling girl


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net