Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-Aug-2008 08:39 Email | Share | | Bookmark
Sabtu relax, Ahad busy

kalau suruh "sweet smile"...mcm nila dianyer..
kalau ckp mcm Mama....mcm nila dia..hahahaha
Saturday evening lepak kt rumah jer..sbb hujan lebats.
View all 12 photos...

Quote:
commentor 1st until 3rd akan dpt LO from me.....Insyaallah...Wed or Thurs baru bagi ye...sbb esok I holidayyyyyyy


This time punya Love You GIFT goes to :
1st : Leezsa ( Ibu Adam....thanks Za sbb rajin dok mai comment kt FP aku nih..berusngguh betoi..ahaks....I bet org lein pun rajin....kalau ikutkan jiw ank buat LO utk semua2...ahaks..xpala...next time mebbe ada chnace kan..ahaks.... mcm bets sgt...hahahaha


2nd. Mira (Mama Ca & baby) I love u my preng....lani jgn active sgt ..simpan energy habuan Oct okeh..ahaksssssssssss.... here something for the family... nnti keluaq baby....i buat LO lagi habuan hampa sekelorga..InsyaAllah....


3rd : Leezsa (ibu Adam)




Sunday, 20-Jul-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
my 21 months old BABY GIRL.....


my sweet girl ...I did not realize that u r growing too fast...u r still my dear baby girl...

our FPs 1st commentor for this entry...Ieyta....mommy Shariq & Shazad lamanya kita x jumpa Ieyta...Shazad pun kak Olie x pernah jumpa....Shariq jumpakpun time dia x 2 thn lagik..wuish..lamanya tuuuuuuu Therefore, our LOVE YOU GIFT goes to them...gebus boys


Friday, 18-Jul-2008 06:04 Email | Share | | Bookmark
I want to be with u forever



Today I started my LOVE U GIFT to 1st commentor for each entry amboih dh rasa mcm Zai pulakye...

Thanks Zully for always make yourself "in" ...- my every entry & my heart


Wednesday, 9-Jul-2008 01:21 Email | Share | | Bookmark
Short Trip yg Sangat2 Bestttttttttttt... TQ To All My Best Frens

Kuantan - KL- Kuantan....ahakssssss
Sunday, 6th July 2008
kringggggggggggggggggggggggg.. dh pukoi 5 a.m...rasa mcm mata baru pejam sj ...mmg semalam semua tidoq lewat...therefore, Mama biaq sj smeua org tidoq dulu until 5.30 am barula gerak mandi n bersiap.. dlm Mama dok prepare susu n standby baju setsiap sornag satu...coiuh Hadif mai terjah..apa lagik suruh dia teruih pi mandila...then gerak Baba...dan semua2..lepas siap mandi minum susu , lapik prot mkn roti bakaq sj... sbb kami ada b'fast date Bukit Mahkota, KL.. sakankan.. lepas Subuh kami bertolak keluaq dr rumah...pickup Pok Joe dulu sbb nk mintak di bwk balik gheta kan at 6.15 am..we reach Kuantan Airport...ahaks..pagi2 buat ni x sampai 15 mins pun pi airport... budak2 so excited especially Hadif...actually mlm td pun "paksa" dia tidoq..x lena dia.. punya exicted nak naik aeroplane ha.. peghak sungguh anak trona daku... Nadya even dh mandi pun still sleepy... Akif..cergas....nervous Mama...sbb Akif x brapa in good condition...before keluaq rumah buat Neb seround kt dia dulu.....lepas checkin...baru terprasan,, bila Baba kata "Mama, camera tertinggai"...mak aih frustnya mama..... geram sungguh... tp xpala.....flight kami 6.50 am....MAS pagi tu x ramai org..agaknya sbb dh ada AirAsia kt Kuantan n it's Sunday pulak...so...kami boleh pilih seat suka2 hati...so kami dok blakang...dekat2 "sayap" kapai trobang...sbb nk bagi Hadif tgk function "sayap" tukan.. Hadif dok tepi tingakp..dia sronok sgt...Baba in the middle , Nadya kt walkway....Mama the other & Akif the other side... Hadif x habeh2 dok buat signal thumb's up kt mama dia syok sgtla tu Akif dpt extra seatbelt attached to Mama's...Masa nk takeoff tu...nervous gak...sambey dok baca2 surahkt Akif di telinga...Alhamdulillah everythign went smoothly...and Akif pulak excited masa aeroplane dok langgaq awan pagi... Nadya dlm dok syok2 tu...buleh dia terlena..sbb diamgm sleepy pun Hadif smapai xsandaqla... gheja dok tgk kt luaq..even time tu still mathari x naikpun lagik.. time stewardess bagi peanuts + drinks, Hadif punya syokla...mana pernah dibuat pagi2 buta minum juice kan... sronokla dianya...Mama nk ckp ngan dia susha sikit....so baba sjla dok cummincate ngan dia..habeh smeua benda dia nk tanya... time plane nk touchdown tu...kan sayap dia naik sikit tu....pergh...teruja sungguh Hadif..sat2 thumb's up.. ...at 7.30 am kami dh smapai KLIA..... Nadya pun bangkit...tudia rambut pun seregom la jdnya... dok sat tu...Uncle Hisyam pun called kata nk pi ambik...lahai susah sjkan..smapai berambik2....dhla awai pagi....sian kt Zully...sure kelam kabot kt rumah tu.. paham sgtla kaedah beranak kecik dan ramai nih... dok syok2 explore KLIA ngan bebudak nih...Uncle Hisyampun samapi....ingat Hadif n Hariz ikut sama......Baba pun seronokla dpt jumpa Hisyam lagik...pastu di bwknya kami ke rumah mereka...lokasi b'fastdate kami nnti sembang2 tu..lalu la NIlai1.."nila Nilai1"..Mama ni terbelaik dh mata tgk...even kedia pun dok katop lagik... tudia...besaqnya kedai2 nih...banyak.....tanpa segan silu mama ni dok mengexpress kepeghakannya... excitedla tgk...Baba pun terujas...pastu Hisyam kata ni baru Nilai1...yg NIlai3 lagila....dia kata jom kita round2 Nilai3 dulu nak?? amboih makkkkk...dh org bwk kan...apa lagik....MasyaAllah besaqnya tmepat depa juay kain............ihla..sapa yg dok mai beli ni luaih sgt ni...Hisyam kata siap ada rombongan nih mai sini....oooooosabitla ...besaq sungguh...kami yg peghak ni mmg terujasla..x pernah pi nk kata pun... syokla jdnya....Baba pun kata..."kalau ya kain kt sini murah, Mama belila kain buat baju melayu nnti.. " ha dah....dr x mau buat baju melayu raya dh nk buatpulak dah... ni sapa yg meroyans ni....keh keh keh....Mama ni iakan jer..asai budget disalurkan... kedai dok katop lagik..tp..ishla..boleh imagine dh cemana royanan daku nnti.. pastu Hisyam kata moh kita balik makan....zully dh ready dh..ok2...rupanya....rumah Zully ngan Nilai3 ni sgt2la dekat..... heavenla zully...boleh berangkot mcm2 sbb dekat..x gadoh bwk lori2...mai berangkot ngan Matrix pun jadidah...punyala dekat..xsmapai 10 mins la dekat sungguh...gamaknya kalau announcement Nilai3 dok buat tu dengaq apa di rumah Zully.. melampau betoi "mari2..kain murah2...mari2..kain kain...beli 8 free 2...beli 10 free 5" coih dk x dok dok merapu dlmgheta...smapai dh rumah Zully...yg tersergam indah itu...lahai..kalau beginila dikatanya kecik...rumah kami di Kuantan tu apa size pun x taula... rumah kami tu XS la kiranya...rumah XS org XL buleh??


Rumah Zullysham - Dah nampak Hariz kt grill rumah....Assalamualikum...di smabutla kami dgn Zully yg sungguh berseri2..makeup pun dok fresh lagik..ambpoihla..malunya i yg belemoih nih....tp x kira i nka kapok jugak Zully...rindunya amat sgt... lama x jumpa Zully...jumpa sat masa dia transit Sri Malaysia ritu sjla... lamnya x jumpa...nk teriyak tp control okeh...patsu tanpa segan silu ni teruih dok melepak di sofa Zully yg sungguh empuk..serta menyepahkan bagasi di depan pintu rumah depa.. sorryla dpt guest yg loqlaq mcm kami nih...hahahah sungguh koman sepanala kaminih.. .. apa lagik...dok nampka Nuha yg cumil itewwwwwwwwwwwww.....mama olie geramla kt dia..baik sgt..sweet sgt..cute sgt.....mau kt org tu..pandaila dia... kat Baba pun dia mau tu..kalau Nadya zaman dulu tu haruslaaaaaaaaa.... kami yg belemoih ni dokla relax..while tuan rumah dok kelam kabot nk beridang mkn...ishla..mcm2 dh tersedai rupanya...pukoi brapala Zully ni bangkit agaknya dok goreng bihun..goreng ayam..buat nasik himpit...ngan rendanh yg sooooooooooo special tu...(Baba suka sungguh2) kesian pulaknya...Hisyam dok ajak Baba pi mkn...or gbaru ajak, Baba dh siap kt meja...ahaksssss.. dia tgk rendang dh naik selera katanya "rasa mcm raya la pulak siap ngan rendang" mmg sedpa pun Rendang tu....Zully i betui2 nk resipi nih...habuan nk "tackle" baba nih..buleh..dia suka rendang tu ntah brapa round Baba dok cedok rendang tu x taula...confirmnya smapai tinggai separuh dia sorang sj dok sat tu..Liz apun sampai laaaaaa.....Lizaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......lamanya x jumpa hang Liza....ishla seghaknya kawan aku nih..maintain mcm anak dara...bukan mein sedondon ngan Bad..merah hati..amboihlaaaaaaaaaaa....ngan berseri2 rupa parasnya..amboihhhhhh...Mama ni x gheti nkpi touchup pulak dok ralit jumpa depa....endup org ambik gambaq, ht muka huduh makin terokla huduh jdnya.. lantak pila kan.. pas pd tu Erna n adik dia sampai ngan 2F...MasyaAllah comeynya anak2 trona Erna..last jumpa Erna masa mula2 kami buat "party biru" dulu..masa tula Mama 1st time jumpa FP mommies...Azza mmg tip top jd organizer..diala yg organize masa tu..buat besday for Ayin n suprise kt KC...syok sgt.... now I'm glad n so happy to see everyone...seornoknya jiwa ini...Terima Kasih Allah sbb bagi peluang utk rasa "gembira" mcm nih.. dpt pelok kwn2..dpt ckp..dpt gelak..dpt sembang..dpt makan sama2..... Semoga dpt rasa "gembira" mcm nih lagik...suatu hari nnti.. Anak2 pun dpt berkawan..Hadif dpt jumpa kwn2 yg mmg jarang2 dpt jumpa...tp sentiasa jd sebutan...di mulut tu sedia ada nama kwn2 nih..cuma...jarang jumpa.. kaum bapak2 pun sgtla sporting...even mmg depa x kerap menyembang pun depa bolehla get along..syoknya...dh tu paling penting..depa sanggup tolong jaga anak2 while "WIFE" ni nk berNilai3 Kmai mkn smaye bergelak ria....byk sungguh menu b'fats kami...di tambah ngan menu Liza bwk lagik...apa nama xtaula Triffle ka Truffle ka..ngan kebab/shawarma lagik..ihla pandianya depa2 ni masakkkkkkk.....Liza triffle tu aku nk resipi..buleh buat di kala raya nnti
Note : B'fast MENU : Bihun Goreng + Nasik Himpit + Rendang Daging Special + Ayam Goreng tepung + Triffle + Kebab Daging serta Beraneka Jenis Hot Drinks.. seropa 5 stars coffe hse okeh..


Nilai 3.. Mama, Liza, Zully & Miss Nadya....lain2 kena tinggai....Zully so kind to drive the car...sbb dia yg tau lokasikan... sampai2 kedia dh bukak...ahaks....meroyanssssssss....tgk kain dok gantung2...uwaaaaaaaaaa...cemana ni?? penin2...mana nk start nih Zully woi kita nih.. kalau buleh semua nk pi...jenoh..mau jd seropa Disneyland..sehari pun x cukop nk explore semua decided start kt kedai apa nama x taula...daa mama sambaqla sepasang kain dan 2 lai tudung bawai grade btah apa2.buat "basahan" kan... pastu melintas jalan kami pi bazaar walk ka apa nama x tau...ilang akai sat lalu kt situ...kain mur2 cukop byk2...pengsanla dibuatnya...nkpilih x gheti sambaq jugakla kain mur2 ala2 versace Dior kan.. immitation pun banti pilakan.. sambaqla 3-4 pasang gakkan..sorryla Zully & Liza, I bagi kt hampa kainmur2 sj...hahahaha....kenangan kan.. pas jln2 sat tudia..menan Ben10 kesukaan tu rata cerok ada....ha xpa stagi sbelom balik kena belila...habuan bebudka tu nnti.. kami bertiga ni meroyansla dhla hingaq...mcm2 adala di Nilai3 nih...Mama pasang impian nk mai shopping lagik utk rumah baru nnti...nun 2010 nun segala mala tikaq jati...hang bwk mai lori sj....sewa lori pun berbaloi kot.. murah woiiiiiiiii.... pastu kami terpapi kedia kain Cina tu..apa nama x ingat jugak dlm bazaar walk tu jugakla...ihla disitula mama beli kain habuan baju melayu raya...seklai ngan baju raya mama n nadya....mur2 saja weeeeeeeeeeh tp sukaaaaaaaaaaaaaanya....Announcement..baju raya kami ukt thn ini adalah "BROWN + ORANGE" ....x jd dah nk buat silver black.. lepas tu...dlm2 nk keluaq dh kedai tu...Zully tiba2 menjerit "U tgk tu cantiknyaaaa..classs" ha??mana2? kaypoh la kami ni pun... tgk kain boh di patong tu sungguhla lawaaaaaaaaaa....x jd kelua qkedai tu...dok pi kenai dgnlebih dekat pulak kain tu.. akhirnya...dr sepasang RM80...kami dpt sepasang RM50 sj kain tu...sbb kami berTIGA beli sorang sepasang.. loqlaq betoilaaaaaaa.. Nadya still x berbunyi time tu..ahaks... bagus2...pastu kami decided pi balik kedai toys td utk beli pistol Ben10 kt all the boys sorang satu....betsnyaaaaaa Nadya x mau apa2 pun..ewahhhh....padahai brapa kali dia dok cekop roller butterfly tu..ahaks..cemana nk heret niak kapai trobang rupa gitukan.. pi balik kt gheta...ahaks...naik gheta pi kedia lain pulak... kedai kain mur2 gantung2...ni nk beli habuan inlaws/neighbor la buat sourvenir...tgk2...bekenan sepasang sjla... pastu bejalan atas sikit...nk tgk comforter Incredibles...tp maosk dlm kedai...mak aih..cotton....tolong2.....sudah broke..camno nih.... alamakkkkkkkkk...tgk sjla ..ish sejuknya kain..murahnyaaaaaaaaaaa...yg ready made pun ada...syoknyaaaaaaaaaa...ihlaa....sampai bwk "mimpi" kt Armada sabaq2....pastu dh dekat pukoi 2 dh..kami keluaq rumah td seblas lebih2. seblom balik..Liza kata ada stau kedia juay bantai Transformer...ha cari2 tgk jumpa...mak aih...lam kepala nk ambik 3 bantai sorang satu...endup ambik 1 sj Transformer kt Hadif...hahah susah nk bwkla...ih....kena mai pulak ngan gheta ni...kalau ada lori kan senang dlm kedia tu juay mcm2 jugak toys...nampak jam Ben10...Hadif sure suka nih..belila sebijik habuan dia sudah2 kena keluaq ni dr kedai nih..mampoih satgi mcmw nk hangkot bwk balik..Zully dok tunggu dlm gheta.. pastu keluaqla kami dr Nilai3...sakan sungguhlaaaaaaaaa...dlm masa x smapai 3 jam pun leh shop mcm nih kalau lebih masa x taula lagu mana yg penting kuncu2ni jeneh riuh rendah....rata kedai riuh sora kami sja.. ... seblom balik rumah, Zully blanja pulak beli nasik ayam...semuanya dekat2 sj...dlm tu smepatla tgk bungalow yg ebsaq dan lawa2 tu...ish tu berjuta2lakan...bestnyaaaaaaaaaaa...tp ada yg x dak curtain...padahai Nilai3 dekat sj...depa x mola kot NIlai3...tp mama tgk kain2 NIlai3 ni...kelas2 jugak apa...kain sbeijik curtain macy ka apa nama tu...tgk kt NIlai3 berbelas sj..while kt kedai branded berpuluh2 semeter.. mmg i nk mai lagila NIlai3... smapai sj depan rumah Zully..kelihatan kaum2 babak dok luaq rumah smabey kegembiraan...gembira melihat wanita pujaan mereka pulang ke gagang gamaknya serik apa kena jaga anak 2 jam lebih.. jugakla... Depa syok sama pasai tau kami bawak balik Nasik Ayam pakat mknla beramai2 pastu..syoknya rasa..riuh rendah dibuatnya Mama supa budak2..Haziq nk ummi dia suap.. lepas mkn dok bersipa2 pulak nk pi berantaq kami ni pi Armada Hotel...milik En Pojie kita...suaminya Pn Mira kita yg tgh pregnant tu....anak daranya Ca tu..


Armada Hotel - Punyala baik kawan2 ni...depa sanggup nk berantaq pi pulak ke Srmada Hotel..jauhnyala....sian kt depa..kami naik ngan Liza & Bad...while Zully & Syam ketua rombongan... Baba smapailani still rasa terhutang budi dgn Hisyam & Bad, sbb sanggup hantaq pi hotel...wuish...seidh la kalau pikiaq2 betapa baiknya hampa kan..semoga Allah sjla yg balas smeuanya..kami sentiasa doakan hampa semua beroleh kesihatan dan rezeki yang baik sampai kt Armada, Mama pi ambik kunci ...sbbnya En Pojie dh uruskan semuanya dh....Alhamdulillah mudah sungguhla perjalanan trip kami nih....susah2 Pojie dok arrange staff rate dia tuk kami...registered atas nama Mama sbb mulanya Baba x sure jd mai ka dak... last minute tu Baba jd..pergh lega...dan dia sungguh rasa puashati jalan2 kali nih pastu lepak tk lobby ngan Zully's & Liza's..ish jomla naik kt bilik..kita tkg bilik nak?? menerpala kami pi tingkat 15... 1511 tu... bukak2 pintu bilik... WOWWWWWWWWWWWWWW......hugeeeeeee room...mak aih....besaqnya...sur e Junior Suite nih.. OMG....sronokla budak2 ni berlari2....besaqnya bilik...gulppppp...mcm x pecaya dgn rate yg di arrange leh dpt bilik luaih mcm nih...kalau Zully n Liz ank joint tidoq pun buleh.budak2 sronokla depa. ..berlari2 berguling2..berpusing2 carpeted kan..so Nuha boleh di lepas....Nani dok kepong dia saja...cumil betoila mek Nuha nan sorang tu Katey "bapak" besaq.....huyyo..mmg buleh main kapai2 ataih katey nih... Terima Kasih byk2 Pojie...ihla... pulak tingkap dia besaq...dinding x smapai suku....so romatikala jdnya....selak curtain..budak2 dok syok tgk LRT...Hadif Besaq la palign excited...dia mmg tringin sgt nk naik LRT kan dpt tgk pun besaq rahmatdh agaknya bagi dia.. pulak ngan kawan2...Liza kata 4H.. depa dok kira brapa kali PUTRA dok lalu... Hisyam tiba2 suggest, "ni jap lagi buleh mkn kebab tepi tingkap sambik tgk permandangan" woih romantiak en hisyam nih...sure selalu dok treat zully mcm tu...wah wah wah...untung zully aih sporitngla semua..Bad even x larat , penat pun dok menyembang sakan jugak..last2 terbaring...hahahaha... smabey dok duduk menikmati keindahana penorama di bilik yg luas serta cosy tu...mama ni ba kata Liza..pila goreng fries, buat sandwiches n burger habuan tetamu nih.. senang sj buat... tekan ROOM SERVICEla jawabnya depa dh nk balik....fries x sudah goreng lagik.... sampai2...hidangla...x bwk seprah la pulaknya....ahaksssss....Hisyam sungguh rajin dok tolong tuang ayaq mineral..bestla woih kalau kita leh dok sbelah2 bilik smeua ..sure hingaq... bebudak pun mknla...sian x kenyangla sikitkan..Baba sound gak..awat pi goreng sikitkan... x leh imagine portion byk mana...Mama pun.. dok menyembang ebrgelak..budak2 pun riuhla dok test pistol Ben10 masing2...syok sgt tgk depa.. Mira dok sat dok call...hahahaha...ingat nk ajak dia mai jugak tp tau dia letih..tp kalau dia ada sure havoc laaaaaa dia betoi2 baru balik dr Dusun Eco tu....kami smeua meronta2 nk suruh dia mai. . tp tau dia penat kan.. depa pun lama x jumpa MIra..kami xpala mlm tu mmg Mira awai2 dh smeinggu booking kami nk bwk pi makan bertuahnya badan Nikmat Allah bagi.. pastu dh dekat nk sore kan....pakat2 beransoq pulangla....x puaihnya jumpa rasa...10 jam tu rasa sat sgtla... jumpa hampa.. terima kaishla semuanya....sbb sudi jemput pi b'fats bersama..bwk jalan pi NIlai3....hantaq pulak mia Armada...shla....sungguh besaq jasa aih.. Terima Kasih ye...nila org kata.. HUtang Budi Di Bawa Mati ceria hidop ini... Alhamdulillah...


Seafood Terminal, Ukay's Club - 8.00 pm...we had date with Mira's....yahooooooooo....dinner treat at Seafoods Terminal by Pojie wow...full la schedule kami this time.. mmg super VVIP... depa mai pickup kami kt hotel...ahakssssssss...Ca so beaitiful ngan white dress dia...cheerful sungguh dia event baru balik dr Dusun Eco...Hugged MIra....OMG...rasa mcm lama x jumpa...ahaks..padahai baru 3 minggu lepas jumpa kan.. wow depa sungguh "bersiap" while kami ni mcm selalu sempoi sj dressing...ooops...nk bwk pi mana ni??nkkena tuka qbaju jugakla lagu nih...Mira kata gataiiiiiii...hahahaha so pergila kami ngan baju cokia kami nih...ke tmepat ygx tau dimana...tp for sure exclusive sbb tgk sakan depa dressup sembang2 pasai Ca..yg sungguh2 bijak dna prihatin..even still kecik..tp dia paham akan kesusuah org lein...rasa nk berlinang ayaq mata jugakla masa Mira creta..pandainya Ca Ca sanggup bagi bag kesayangna dia kt kakak angkat dia yg bag putus/pecah time tu...siannya budak tu susah sgt2 kata MIra... Betapa kita perlu bersyukur dgn apa yg kita ada kan...kalau kita rasa susah, ada lagi yg lebih susah dan perlu teruskan hidop mereka jugak cemana2 pun...Nauzubillah mintak juahla anak2 dr kesusahan...sianla.. creta panjang jugakla dlm gheta nih...Hadif dh start lena...hahahaha...jauh jugak nih..Baba tanay kt mana?// keluaqla Pojie kata kt Ukay Perdana...tudia..hujung ni kehujung nu... punyala jauh..ihla..dlm2 petrol dok naik nih...sanggupla nk bwk punya nk entertain kami..terima kasih yaaaaaaaaa....sampai kt Ukay Club...tudia..mmg spt di jangka sungguh exclusivela tempatnya.... pergh...Hadif moody sbb kena paksa bangkit tidoq..moal sj.pastu dh ok..dok bekawan ngan Kak Ca dia.. melangkah kami masok....depa reserved table tepi pool...amboihhhhhh...x jauh dr stage pulak....sambey dok mkn smabey dok berhiburla kamikan.. tgh meja tersergam periok " tembaga" besaq...ha elokla utk org2 selera besaq mcm kami nih oooo rupanya buleh buat 3 styles of cookin... grill/bbq + steamboat + steam....perghhhhhh... pulak buffet....apa lagik Baba pun bukan mainla dok bubuh BBQ tu..sedapal depa marinade...steam pun sedap..steambot pun sedap..pergh...mkn x berenti2 kami nih...lepa smabik..ambik...pantang namapk ruang...saja isi...pinggan dh berlapis2 dh kt meja...x padan 4 adults sj tu...pinggan penoh meja....mcm2 ambik...sedap sungguhla..mmg kenala selera kami nih...ahaks..padahai kami ni bagila apa gajah rimau pun bantai oops HALAL foods only la.. makin hangat makins edap mkn...apa lagik endup..x larat bangkit...ha jenohhhhhhhh...last2 mama stop..sbb mama dr mula smapai sudah x berenti mkn..org lain bangkit jugak dok refill.. dok lepak2 dulu sbelom balik nk bagi makanan digets sikit...dan lagik ambik desert pulokkkkkk...hm...x sudahla jwbnya... waitress tu x habis2 dok ngadu nasib..one man run kan..sian jugak..tp dlm2 dok kesian n paham keadaan dia tu....berpinggan jugak kami dok bwk lagi mai meja.. biaq puaih ati...bayaq mahai2kan lewat jugakla kami beransoq balik sbb dh betoi2 x leh sumbat dh even seketoi jerok pun.. pastu on the way balik, Mira ajak Pojie lalu dlm KL... tgk panorama KL di mlm hari...betoial akmi lama x masok town la..lalula kt EOM tu...Hadif x berkelip2...bersungguh2 dia nk kata dia syok.. Pojie yg sporitng...baik hati sungguh, siap cari parking..kita turun kejap sini....apa lagik..dream come true la for Zafran Hadif...suka betoi dia...terujas amats...lani x berenti2 lukis kt doodle pro.. nnti nksuruh lukis kt kertas leh lekat dinding Nadya pun terbeliak tgk EOM tu...suatu hari nnti, iNsyaAllah Baba kata kita mai lagik n experience sendiri kan... tp katanya dh nk expire Aug nih..sungguh ka??uwaaaaaaaa...x danla nk catchup lepas dh lama jugakla tgk EOM berpusing2 tu...kami pun beransoq2...x lekang mata Hadif even dr dlm gheta pun...pastu pojie bwk lalu kt KLCC....amboihla...Hadif sekali lagik x berkelip ish kesainnya anak Mama nih...peghak rupanya anakku seronok betoila dia....smapai kt Hotel dh lewat, kalau tdk nk ajak MIra tgk bilik yg so huge tu....smapai bilik kami x tidoq teruih...dok baring melepak kt tepi tingkap tu... ahaks sambey dok creta2...expereince siang n mlm yg sungguh best tu... Baba siap ckp, nnti Nilai 3 tu Baba nk turun padang la... harus2..lebih lebatla budget kan... Hadif pulak ckp "Mama nanti Hadif nak naik jugak funfair (EOM) bila2" Nadya pulak "Mama nk baaaaab" Abang Akif pulak....x de batuk2 letih tp happy teruih lena....so Happy Ending... what an exciting experience...only we can feel the excitement... Baba respect frenship nih...even jumpa kt FP (except Liza....kawan since ASMA lagik), tp leh baik lebih pd family terima kaish hampa semua...dhla bersusah2..siap ngan JAJAN2 yg hebat seklaik...Alhamdulillah...murahla rezeki kita semua ya..


Quote:
Mama tertinggai cammy...Baba la actually dia yg kata nk pack into handluggage..tgk2 x masok pun panas2..


Quote:
hahahaha..dok rasa dh mesti Azza marah pasai x buat paragraph... ahaks..purposely nk suruh dia marah...keh keh keh...sebenanqya story x habeh lagik...tu baru 1st day ka....


Saturday, 21-Jun-2008 03:45 Email | Share | | Bookmark
My Happy Family

 
20 mos on 20.06.08 - adik, adik , adik :D

Homework Mama, Baba suruh buat...hahaha...kisahnya semalam Nadya asyik menilik gambaq Raya PS kami tuh..then Baba ...Baba kata mama printla byk2 letak rata2 seklai ngan nama kt gambaq tu... ni mama buat utk letak kt fridge...lagi mama buat satu2 gambaq letak nama masing2... Hadif yg suruh letak mcm2 tu...dia suka "taman" -playground... LO pun jd cacamerba campoq adok...hantamsjla..


20 months Nur Qaisara Nadya Nordin

dok tak dok...sat sj cik kak Nadya ni 20 bulan dh... Alhamdulillah...dia sgt2la activenya...agaknya budak thn dia tu mmg semuanya energetic...LO pun buat orange kena ngan budak yg so x dok diam inih.. she is an explorer and so observant... can absorb things really quick n we hv to really watch out our words ,behavior etc. Enjoy Abang Hadif so much and she care abt Abg Akif tooo so sweet and love to smile.. Peghak with stangers She has already showing her girly interest...love to play with teddy (thinking of buying doll for her but not Baby Alive ), she put her teddy as she called "baby" on mini stroller n push the baby around while sing lalalala... she milk her baby then put the baby to sleep ( botoi perfume dia jd mangsa ) and selawat pulak .., when the baby sleep, she will cook her style and her menu...tp alat dapoq dia still baba x bagi guna until she is 3 so lani dok guna cup plastic dan buku2 sbg pinggan2 dia.. that's my cute lil girl... I love you so much.... x saba qnk tunggu dia becakap...sora anak dara sweet la sikit dr sora boys kan..ahaks... oh one more...dia dh pandai lanih...dpt remote ASTRO sj kt dia.., dia akan buat2 tekan while sebut "cix wan wan" eventhough ntah apa2 number yg dia tekan tu...endup keluaqla segala mala channel yg x berkenaan... itula channel paling glamor dlm rumah kami Abg Hadif dh berjaya influenced his lil sis.. Now Nadya bahasakan diri dia "ADIK" everytime we praise Hadif or Akif, she will say "adik , adik, adik?" nk suurh puji dia jugakla...


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net