Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 4-Sep-2008 04:32 Email | Share | | Bookmark
SOQ apa pagi tadi?

kami...pagi ni mkn kari ayam + sambal goreng jawa + ikan goreng
mcm besa...time Mama masak adalah hanya time SOQ... Baba pagi2 mmg nk SOQ nasik...therefore kenala ada lauk... tp dia x mo lauk pedas sgt...lauk paling kerap rasanya nnti adalah sambai tomeh teloq... tp pagi ni Mama sempat buat sambal goreng jawa (ieyta's recipe) yang nyum nyum..sebab tekak pun mcm siam nk kenala perah limau sikit.. pastu goreng ikan..kari ayam dh masak malam... hampa SOQ apa?

menu bukak posa susah nk snappo sbb kebanyakan dishes cooked by chef and from PARAM.... kami bukak posa beramai2..kt rumah Teh/MakNagh bebudak nih...kadang tu kalau dh smeua ada..leh jd 20-30 org... tp yg sellau ada tu dlm 10-15 org la.. sedap mkn ramai2..time Ramadhan lagila x leh nk diet..masing bwk dish tp teh n Makngah dh pesan jgn beli lauk PARAM byk2.. ...yg teh n Mak Ngah masakpun sedap2... menu wajib di masak sellaunya ikan panggang/ikan bakar + gulai/kari/masak lemak ikan/daging/ayam + sambal sotong/ketam/udang + sayor2/kerabu + budu/sambai belacan/ayaq asam ...dan lauk pauk yg kami2 yg lain tapau from PARAM...kalau weekend Mama smepatla nk bwk 1-2 jenis lauk ke kan..kalau hari gheja mmg PARAM sjlakot.. ayaq toksah katala berjenis2 ada....ikut tekak masing2..dh pulak masing2 beli utk ramai2 ..cemanala x tersandaq air...


Liza...ummi haziq & hazim...thanks my dear fren..dpt jd 1st commentor this tiem..dpt love You GIFT...nnti i ye I pikiaq apa theme kita this entry

Quote:
sorry sesangat wahai kengkawan ku....2 hari off sbb anak2 x brapa sihat..Akif tu kena smeput..Nadya dh deman panas...nipun x baik2 sgt lagik...tahanngan ubat jerla... HP i dh masok washer...saturday tu....uwaaaaaaaaaaaa.... masa dok load baju dlm washer tu Nadya dok gagau2 mcm dia letak something..bila dok cari2 benda dia letak ..x nampak... pastu teruihla membasoh....time nk sidai kain tu..brla terkeluaq sebijik HP putih..gdebuk...matikkkkkkk...apa nk ckp kt Baba...jenohla pansi Baba mala snk belikan Mama HP br...nipun dia kata tunggula dulu..uwa...therefore guys, at this moment..I am HPless....so anything plz call moi hub's HP...bila ramai dh dok call2 dia sure dia pening n buy me new one kan..ahaks...




This entry love you GIFT goes to Lieza - ummi 2H thanks Lieza sbb rajin awai2 mai comment kt FP kami... rasa mcmlama x jumpa hampa...hopefully dptla kita jumpa Oct nnti ye..


Just fr Siti Sarah Jasmin Abd Aziz

Lot 498, Jalan Tanjung Api
25050 Kuantan
Pahang Darul Makmur

p/s : Min bagi address rumah mak sekalik....Maksu dulu hapai sj..latelt memory sudah kaput....lekas


Wednesday, 3-Sep-2008 03:20 Email | Share | | Bookmark
Macam2

sy belemoih pasai br selesai berkebun ngan tok ma & tok ayah
sian kebun tok ayah..pokok dh kering..meh Hadif tlg siram
full tank nih..berat woo
View all 30 photos...
Selamat Berpuasa semua... lamanya i x dok creta pepanjang...latelyt sibok ngan benda lein..ahaks... lagipun FP..amatla slow nk access all pix were taken various dates...boh seklaiharong...sbb FP pun lembap sgt nk nk upload kan..

Pix berkebun tu rasanya Thursday kot minggu seblom posa.....ptg tu sj kami pi lepak rumah Tok Ayah seblom pi dinner...Tok Ayah kalau akmi pi sj mau nk suruh bwk balik sayor2an dia tanam.. tp kebun sayoq Tok Ayah Tok Ma ni still serabut ngan rumput ada yg dh kecut kering pun sbbnya br minggu ni Tok Ayah & Tok Mama start berkebunnya...before that Tok Ayah kena rest byk2 lepa soperation tu... Hadif ni suka sgtla nk menyiram pokok2 nih..sbb rumah dia x dak pokok pun...rumput pun kt tepi jalan sj yg ada... Nadya pulak sungguh serabai...mama dh ikat rambut dia..tp dia kejap sj rimas cabut buang dh jd seregum.. muka dia pegang sayoq tu pasai Tok Ma letak dia x pakai kasot smabye suruh pegang sawi...gelila tu x pakai kasot Mlm lepas Maghrib, lepas bebudak smeua mandi kami pun keluaqla dinner..sepanjang seminggu seblom posa tu..kami dh "bersusun" program dinner kt luaq ngan kwn2 ngan family.. ... lepas tu balik rumah budak dh siap tuka qbaju nk tidoq...smeua..Mama kena siapn beberapa doorgift utk org2 buat semayang hajat....Baba suruh buat sikit sj sbb nk buat seblom Asaq esoknya (Jumaat)... buat pulut kunin sj packing..so x dakla upcara mkn2 kan.sbb xdak or gnk berkesah..hari gheja...

Keesokkannnya...ada 1-day SALE Parkson Bonuslink...so mama ni bergegasla ke ECM blakang opis ni dulu..beli sikit2 sj..sbb Baba dh bagi max budget...so x leh nk lebih2 kan.. dh pulak dpt voucher RM 50...masa dh x cukop...balikla... pastu kenala pi Parkson Megamall pulak...sj2nk pi tgk tk Secret Garden...smapai2 sj..tudia ramainya org..... x aciiiiiiiiiiiii...semua org dh berebut2 dh..sabitla tgk kt counter..bersusun2 dress masing lebih pd 5 lai...penin2.. :Ptunggu lagik..ropanya... depa nk katop dept tu nk replace brand lain pulak... hat outdated items yg price dh discounted 40% dpt discount lagik 70%...new arrival items semua discount 70%...sabitla depa smeua meroyans....uwaaaa ruginya pi lambat... dok belek2 pilih2...dptla 8 lai dress yg besa2 sjla
x acila yg mama dok meroyans n sembunyi tu dh ada org kebas...x aciiiiiiiii hahahaha ..sapa cepat dia dptla kan.. talipon Baba tanya pasai semayang hajat tu...tup2 dia kata postpone lepas Maghrib...lepas Maghrib sure ramaiorg...balik rumah tu buat sikit lagik doorgift tu...then...lepas Maghrib depa buat semayang hajat...pulut kunin dh siap packed (Tok Ma buat ye) then lepas Isya' kami keluaq dinne rngan my bro.... sekiannnnnn...kisahnya...

Sabtu kami sekelorga plan nk ikut my family pi Summerset...tp hari tu I gheja...Baba pun busy..therefore kenala bwk Hadif mai office..dia x brapa sihat sama...so tinggai Akif & Nadya kt rumah teh n Mak Ngah.. wk dia mai office kalu....sat sjla dia ok layan games smeua..lepas tu dh boring...mama ni dok chat ngan Mira...pastu kenala keluaq sat pi mall sbb Hadif nk ayaq ribena la pulak...sajala tu..smapai di mall..dia bukan x tau mama dia yg suka menjengok nih...sat2 pila jengok tk Secret Garden tu lagik..kot ada lagika sale..mana nk tau..tinggai yg 40% sj....baju pun hat org x mau dh..hahahaha...sakan no depa borong..sure org Kemaman byk beli nih depa kaya2 pastukan kami pi beli presents nk bagi cousin2 la nk get togethe rnih...and something utk anak2 Cak..kot leh jumpa Sunday tu...tp x dpt jumpak jugak hadif dia pow mama hotewheels promo packs tu (tgk kt TV dia dh meroyans..)...tp baba pun kata belila ht tu..exam dia tu x bagi apa 2pun lagik...sbb dpt number 4 kan (cikgu smapailani dok query kenapa prestasi dia menurun)... ..sbb mur kan dr ben10/Transformer Bumblebee lepas2 beli balik ...balik rumah lepas tu tunggu Baba ...kata nk balik koi 4 mcm tu..kami dh siap mkn naisk ayam (beli)...dh ready brg2 nk pi...tgk2 dekat koi 6 br baba balik..geramnya....kami bertolak lepas Maghrib la jwbnya..

Sunday, Ramadhan EVE -...sbb lampu dapoq terbakaq (terok wiring rumah kami nih..rumah bur kan ) pukoi 6.30 pm mama dh start dok dapoq masak utk SOQ...sbb nk habiskan segala benda dlm fridge... Mam pun buatla.. Ayam Masak Merah + Daging Goreng Kicap...naisk mgm kena masak pagi2( 4am) sbb Baba suak mkn nasik hangat2... dh siap masak...mlmnya kami keluaq dinner...dh tu Baba singgah hardware cari bulp...lors...nk buat apa bulp..rupanya Baba nk boh temporary bulb kat kitchen tu..lahai...sbb nk replace lampu flourescent tu tinggi sgt...Mama bukan apa..kalau temporary nih mau dekat sethn apa mcm tu.. tau sgt dh... tp xpala...dendiam sjla satgi bunyi sgt satgi x bercahay langsogn dapoq tu nnti balik rumah dok pasnag2 tu..bukak lampu tgk tudia lampu oren...mau berpinau mata I time nk masak neh.... hantam sjla Baba weeeeeh pastu jiran seblah ajak Hadif main bunga api pulak... dh lewat2 pun tp xpala eosk x sekolah..hadifpun xposa lagik.. (hampa ajak anak posa umoq brapa?)

Monday , 1st Ramadhan cuaca sgtla baiknyaaaaaaaaaa.....permulaan puasa yg sgt2 best..bebudak tu xleh kuar rumah, therefore, depa dok melepak dlm rumah dh cretae satu permainan baru -taman namnya...ade ke horsie tu depa 2 bradikleh dok side by side.then buat mcm see saw...mola2 tgk horror jugakla sebb Hadif berat Nadya ringan sikit...so Nadya's side tu kalau naik tinggi...ahaks..nk creta pun x gheti..tp ada videonya...but both of them were having so much fun even playing in the hse sj...mlmkami pi bukak posa rumah Teh & Mak Ngah beramai2...






our Love You GIFT goes to besanku Zully...Mama Hariz, Hadif & sweet Nuha... we love u...



Friday, 29-Aug-2008 06:49 Email | Share | | Bookmark
Ramadhan Al-Mubarak

 


Our Love You GIFT goes to Liza- Ummi 2H....thanks..


Monday, 18-Aug-2008 04:37 Email | Share | | Bookmark
weekend kami yg busy...

moi darling girl... Nur Qaisara Nadya
serabianya rambot dikau wahai anak ku...
comey la dia tu.....
View all 8 photos...
seronok bebudaks ni bila cousins depa mai...tp bila cousins depa pi dok hotel..mola bebudak ni boring Baba yg so busy membuatkan kami terpaksa hibernate kt rumah.... uwaaaaaaaaaa....

btw, Happy Birthday tu Mummy KC.... we love you so much...may Allah bless you with happiness and having good health & great wealth throughout the year..




Quote:
Poor Abg Hadif, last Wed tgh dia sronok2 main ngan cousins kt rumah Tok Ayah, dia jatoih n langgaq pulak kerusi...endup pipi bengkak...until today, muka dia tu still lembam..tp bengkak dh surut... itu namanya sronok sgt... masa pi ambik dia kt rumah Tok ayah , Mama ingat dia dok buat kulum sweet....sbb nampak muka dia kembong and herot seblah.. pastu tgk lama betoi Baba dok sembang...masok dlm gheta...tgk2 tudia bengkak lebam teroknyaaaaaaa... Teh dh tuam ngan ice...balik rumah pun tuam ngan ice jugakla berhari2... esoknya tu dia x pi sekolah sbb rasa nk demam....tp x demam pun...lusa ut pi sekolah..headmistress dia tanya pasai pipi Hadif... kena tumbuk ke dia?? smeua or gingat dia kena tumbuk... last sat pun bila cousins S Alam dia dtg...Mama ckpla kt Mak Jang (my sis ), "you tgkla, I tumbuk Hadif, x snagka nk lebam mcm ni? ".....she replied " Ha you tumbuk dia....kalau sungguh marah pun jgnla smapai tumbuk...gila ka you ni?" smabey mama kena cubit kuat gilaaaaaaaa..sakit x pasai ... Mama replied " dak aih..I melawak sj..x kan i nk tumbuk dia.....kalau I tumbuk sure Baba dia boxing I lagi terok" then she replied " melawak2 jugak..kalau betoi you tumbuk, mmg i tumbuk u balik aih"


Btw, our Love You GIFT goes to MommyQaisara (FZ).... thanks ya nnti kak olie bagi LOnya we love u....


Saturday, 16-Aug-2008 04:55 Email | Share | | Bookmark
When Tok Ayah Admitted

Hi...i'm Akif...guess where am I now..
my lil sister, Qaisara Nadya
Hadif & Nadya bz exploring :P
View all 11 photos...
Hadif loves to accompany Tok Ayah...he would sat next to Tok Ayah everytime we visited Tok Ayah at KSH.... Hadif said, "Hadif x takot darah...jarum..." Now Tok Ayah has already discharged and in recovery process.... Get Well Tok Ayah... we love you so much...




Our love you GIFT goes to Cak (ibu Lya & Laily)...thanks for being the 1st commentor Cak..lama bebenor ko x singgah.....sur ehg busy skana kan Cak.... kalau kami x kemana2...InsyaAllah kita berjumpa hujung bulan nih... most prob kami ke Summerset lagik kot..


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net