Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 5-Feb-2008 07:58 Email | Share | | Bookmark
16 tahun... Al-Fatihah

05.02.2008 - Al-Fatihah utk Abah & Mak


Monday, 4-Feb-2008 11:07 Email | Share | | Bookmark
Happy Belated Birthday To My TWO Gorgeous Friends

Happy birthday my TWO gorgeous frens :D
nadya di kala beromor 10 mos
To Azza...happy 29th Birthday...oh no ..u still young .....dan2 I rasa I "tua" bykkk...oh tidakkkkkk May all your dreams come tru and wish u all the very best... - ni quote zaman I kecik2 darjah2 ..heheheh zaman dok buat buku otograp tula.. " Wherever you go sunshine may fall, whatever u do success in all"

To Liza...u so vogue la...look young not only at heart also "luaran-g"... chewah...happy 31st Birthday Liza.. May happiness will always be with you thn depan leh tambah sorang lagi... semoga Bad n anak2 hg sentiasa "sayang" kt hang... what else more important than getting loves from your love ones jgn "ttooot..toot" manjang dhla.



dr kecik dia sgt belemoih...lagi belemoih ngan rambot dia yg sungguh "kasaq"... tp yg belemoih itula yg di "gerami" oleh mama & baba dia... gambaq baru xdak..krobek2 jumpa gambaq time dia sgt2 belemoihhh...


Sunday, 27-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Hadif & Nadya b'fast date with Danish & Dania

dania
nadya
kami 3 branak yg suka katop mata :D
View all 11 photos...
all pix taken by Abah Dania & Danish.... sat lagi creta2...ni cilok pix from Fateen's Thanks



Wednesday, 23-Jan-2008 06:17 Email | Share | | Bookmark
Hadif with HOMEWORK(s)

Baca doa dulu seblom buat homework, semalam ada 3 subjects
dimulakan dgn English Activity - kena buat ht ni dulu
sbb, Hadif cepat boring dot dot dot :P
View all 13 photos...
hari2 Mama kena check homework Hadif, sbb bila tanya dia kata "teacher x pesan" tp bila check tgk tudia...kadang tu sampai 3 subjects like last night. ..kesian kt dia. ..lani mmg malam2 weekdays mmg x brapa leh keluaqla ..nk keluaq mmg kena check homework dia dulu... and I need to be extra patience when dealing with Zafran Hadif... dia cepat boring and senang terujas bila dengaq Nadya dok main or dok mai kacau. ..tula enviroment pun mcm x sesuai kan...nk buat lagumana, limited space..situla main, situla tv, situla buat homework ...rumah ku syurgaku la Hadif, ... so last night dia kena buat English, Math & Arabic dimulakan dgn English sbb Mama dh paham sgt dia cepat boring buat dot dot..itula akibatnya dr kecik dok suruh buat dot dot...lani dh boringla dia.. salah mama ka ni?? gulp pulak kena buat alphabets tracing for letter B & C sekaliguih..amboih....mola2 mcm rajinla tp pastu dh boring..color pun cincai jer...xpela..malas nk force dia sgt..cuma tanye jerla..."cap ni stau color jer ye?" dia jawab " Ha'ah, letter C pun blue jugak" dh boring sgtla tu..tp Mama pun ambikla green...suruh dia color green.. .dgn pulak Nadya dok mai mengacau...... ini sorang lagik...kitabagi pencil ngan book kt dia...dia nk jugak pi pegang yg abg hadif punya... geram2... masa ni Baba tgh tolong bagi susu kt Akif... pastu mama ajak Hadif masok bilik....continue buat Math pulak...apa lagik melalakla budak pompuan tu kena tinggai deluaq.. Hadif dok gelak2 kt dia...dh jd satu "gangguan" bunyi la pulak.. tudia..kena tanya Nim nih tips cemana nk handle nih..hahah NIm sila beri petua okeh..mommies lein pun kalau ada tips habaqla no...mak dh mcm hopeless buat Math dlm bilik pun nasibla hok smepoi....tp offcoursela...bukan buleh main nk match jerkan..Mama ni tanya number kt dia sampai dia kenai number tu...sbb Hadif dia mcm dh taula susunan 1-4 tu..mana aci..takot dia hapai/hentam sj... pastu suruh dia kira kuat2 plak tu...hahahaha..cemanala anak aku x cakap kuat...mak dok suruh ckp bagi kuat... tanay dia nk color ke?? "Hadif, letihla mama.."..okla..instruction pun x kata suruh color...x payahla rajin2...sbb ada satu subject lagi nih... okla..nadya pun dh beramboq ayaq mata time bukak pintu tu...biaq Hadif main kejap n minum Horlick secawan...diaplak ckp nk "arab" okla mcm tu..tgh dia excited tula..mak kena sorongkan buku.. buat Arab kt luaq pulak... sambey mama nyon2 kan Nadya...senang jer Arabic tu..dot dot jugak..tp Hadif suka sbb tulisan jawi kan.. ada sulur paut apa tu... selesai tulis..mak konon2 melaung2kanla satu persatu perkataan tu ...syoknya..mama pun dh blajaq Arab la pulak kan... padahai kt MCC dulu siap dpt A lagik for Arabic..tp hampes..langsong x ingat.. sbb blajaq dulu for the sake of nk bagi dpt 4.00...ampessss...summer classla time nk cover CGPA bagi elok sikit terokkan.... ok back to Hadif...lepas tu, mama kata instruction ni suruh color, dia kata "OK"...so happily..dia pun colorla...mama kata biar colorful ye..sbb burung kakak tua kan colorful...dia pulak kata "ni burung murai la" ape2 jerla.....tgh dok tgk dia pilih color...mummy azza call....yahoooooooo...reasa mcmlama x menyembang... sembnag ngan cikgu nih.... Alhamdulillah gheta dd dh jumpa....tp dlm tu smeua kosongla... tp legala jugak sbb atleast dhjumpa kan... dok menyembang2 sambey I dok complaint kata Hadif byk homework....Azza pun dok tunggu order makan ...pastu lepas dh hangoff...Hadif tanya "Mama cantik tak?"...Hadif....canteknyaaaaaaaaaa.siap kena pelok ngan Mama yg over excited nih ..pandaila Hadif color....mcm nila cantek...mama suka sgtla Hadif... biaqla terkleuaq dia color..tp pandia pulak dia color coghiang2 n so colorful.. Mama cuma guide dia color tang beak ngan kuku bird tu sj.....credit to a 4 years old to be Hadif... dia pun so flattered dok menayangla kt Baba . memuji sakanla.. Baba pun dh tau, mama mmg x kan tolong buat/color kalau bab schoolwork..ini mak ada sikit strict (dr kecik, my parents, kalau sapa x siap homework pila sekolah ngan homework x siap pun, jgn harap nk tolong buat..even pelekat2 job sj pun ...) ...ooo lupa nk habaq...masa tu kami pun x dinner lagik, budak2 ni just mkn roti jer.. Baba plan nk bwk keluaq dinner sbb tula Mama x masak (reason).. sbb tula elok2lepas Maghrib tu...Hadif dh start buat homework.. . tp last2x jd keluaq baba tapau sj pasai dh dekat pukoi 9 p.m late dinner, tidoq pun lambatla jawabnyaaaaaa....dekat pukoi 11 pm baru budak2 tu tidoq...tp Alhamdulillah pagi td semua boleh bangkit awai....6.30 am dh bukak TV dh Mama siap boleh buat nasik goreng dulu pagi nih...pasai Baba ada dan x daklaundry nkkenai sidai. ..mmg paling best kalau Baba pi gheja lewat....syok wooo.. keluaq rumah pun awai... depa smapai school pun awai.. siap Mama ngan Baba buleh b'fast berduaan lagik nasik goreng td bagi budak2 tu sj mkn okeh..Baba pun mkn buat teman depa sj...lebih tu bwk bekai bagi Nadya ..





Quote:
NOTE : heran la hari ni awat x ramai yg update FP..less than 10%, ropanya..hari ni org pakat cuti ka?/x aci tauuuuuuuu.....kami org Pahang x celeb Thaipusam.. jeles la mak.....sabitlaaaa rasa x meriah....ni yg rasa nk balik romah jugak nih


Sunday, 20-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
My sweetie pie is 15 mos now

ni baru betoi dh 15mos
wardrobe by Kak Ca :D tenkiu so much
morning all...today is saturday :D
View all 34 photos...
mola2 nk gelak last 17th Jan, Mama ni dok kata....Nadya dh 15 mos la...bolela buat entry sebijik... tp sebenaqnya she turns 15mos on 20th Jan balik romah baru terprasan....sbb dok becakap2 ngan Baba... Baba kata bukan Hadif ka 17th?? betoi2...Mama silap ropanya....hahahahaha... gilos..nampak sgt dh "tua" otak ini.. so bwh ni Mama copy paste balik semua comments made for 17th Jan.entry....hahahahha...









[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net