Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Friday, 7-Mar-2008 05:55 Email | Share | | Bookmark
senyum seindah suria...

senyum dihari Jumaat
Ca yang sungguh periang :D
senyum kemesraan...chewahhhh
View all 4 photos...





Happy 34th Birthday Bang Chik, Mr. Zafir Annuar Ghazali


Tuesday, 4-Mar-2008 07:17 Email | Share | | Bookmark
ke JCo & OTWC bersama teman tp mesra...

hello azri, kami dh kt Karak nih...ok u all tunggu ek
over tau meniru mama dok ckp phone seblomnyer :P
dh smapai bilik kami...Nadya yg peghak tgk cermin besaq
View all 20 photos...
burppp..Alhamdulillah.... Successfully stockup my tummy with JCo's donuts..... hadoih setelah berminggu2 di layoq ngan JCo's donuts nih....ke FP mana pun semua org dok sebut dna berkata2 promosi spt mereka mendpt comission from JCo ....hadoih..ini x leh jd...so tempting...me n moi hub mmg donuts lover... (tp Dunkin Donuts moi hub kureng sikit mengade2..dia kata baik donuts stall...tp myself layan semua...apa ade smeua sebat ) apabila sebut sj kata nk pi cari donuts bersama2 teman tp mesra...baba agreed without prejudice sbb dia pun suka...lunch donuts pun xpa... mission diteruskan memandangkan kami mmg nk ke Klang visit moi big sista yg baru lepaih operate carbuncle (dh lega dh pun. .apa punya adik..dh 2 minggu baru nk pi visit blame on baba for the delay...keh keh keh ) , kami cari penginapan yg berhampiran Klang iaitu S.Alam... pulak Concorde S. Alam agaknya tdk glamor..room ratenyer pun sgt berpatotan ha...meroyansla si Hadif nk sgt pi hotel...serta berswimming...(ngade jer lebih..x de ghetinyer swim2 )...Nadya pun meroyan jugak kelihatannya... inila dinamakan "peghak"...yela mak pak depa jarang sgt berjalan serta berhotel2 ini.....sebulan seklai pun payah....bila dh berhotel tu mmg depa meroyans la

Saturday, bertolakla kami dr Kuantan around 10 am...lepas mengambik kropok lekor bekalan utk teman tp mesra dr rumah jiran depan Tok Ayah bebudaks nih.. singgah lunch kt Temerloh, ikan patin dok hangat2 berasap lagik...yela baru 11 lebih dh nk lunch bagai...case b'fast hanya menelan roti canai lepas tu straight jerla kt S.Alam..smapai around 2 p.m jugakla..mana idoknyer..kejap Mat Hadif tu nk ke toiletla....mcm2..besiaq sungguh.. ...ade yg nk boh diaper jer nih karang... hehehehe... sampai jer Concorde, meroyans la Hadif ngan Nadya nih...masok lobby hotel jer dh buat mcm rumah sendiri... maosk bilik jer..melompat2 ataih katey...x padan ngan si kecik tu....hoihhhhhh....penat mak melihatnye....udah kita becakap mmg x denyer depa mendengaq... tp bolehla melihat depa yg sungguh keseronokan.. pastu dlm 3.30 pm dh masing nk masok pool pulak...so cousins depa kt S.Alam pun mai joint sama.. seronok sungguhlaaaaaa depa....ngan Nadya2 pun ha sakan dia.. sian tgk dianyer swimsuit dh ketat smapai berbekaih...dok ingat celuih lagik...ropanya minah tu dh debab jugak rupanya dh 5.30 pm semua di paksa keluaq pool pasai nk pi Klang (Bukit Raja) pulak... visit my big sis sat sj "atas sbb2 tertentu, seblom Maghrib masing2 dh kena pulang) horror jugak...pasia my sis tu dok gheja nampak "benda halus" kt rumah dia..sinc ekami ni bwk anak2 kecik....therefore, x di galakkan la stay sampai Maghrib..so pulangla kami....seblom pulang kami menelan dulu..mola kata nk pi Muara...pastu babay Adam dok gheja gheyau x tau apsepa..x jd pi Muara...kami pi dinner kt blakang Concorde tu sj... kt Pine 38 kami panggey restoren gemok....pasai semua gamba qkt rest tu smeua poms gemoks... my nephew, Azri..siap ckp kt Mama dia..."that one lookslike u mama" mo tu dok lawan copla..ygbgheja kena me n my sis la..pasia kami dedua sama naik dok pam body tobat x mo pi dh Pine 38 tu... lepas dinner balik hotel lena...pergh...syoknya lena , hadif siap ckp "bestnya tido x de nyamok" nampak sgt rumah kami byk nyamok

Sunday....jeng jeng jeng.. dating Bersama Teman Tapi Mesra gatai jer bunyiknyerrrr
bangkit awai jugak bebudak nih...6.45 am dh siap berlari2 dlm bilik...apa lagik..jomla kita b'fast awai...dh "ketat' sgt bilik rasanya.riuh rendah... ..penin2.. anak ramai ni kena ambik suite la...kalau bilik deluxe ni mmg sempitans mampoih la kalau suite..mau mkn sethn seklai apa pi behotel2 so around 7.30 am...kami dh turun for b'fast.....punyala...melepak sbb alang2 dh kena bayaq b'fats for Hadif....apa lagik...kami pun..menelanla bagai nk rak.pulak sedapan seronoknya.... bukda waitress tu boleh tolong "layan" Nadya..hehehe..tgkla Mama kan kena pegang Akif, Baba dok kalot mnegambik foods...Nadya pulak kalot x nk dok kt highchair dia... harusla waitress tu dok bbsit mekasih2...lagu ni bulehla kami mai Concorde S. Alam lagik... depa pulak dok rajin nk tolong pegang Akif....hehehhe...tp Akif stress kalau org x kenai pegang dia..so depa pegang dlm x smapai 10 mins...Mama ambik balikla Akif "it's okay, I dh biasa mkn sambil pegang dia" dh sudah b'fast dekat pukoi 9 am jugakla..tudia..lama jugak tu kami dok situ...lepaih satu plate satu plate dok bertukaq ataih meja terok betoila.... pastu naik pi ke bilik...berkemas2...plan nk checkout awai sinc enk pi rumah my big sista dulu siap2 semua...relax kejap tgk dh 11.30 am dh pun...mmg kami koi2 lah keluaq bilik....Hadif insisted nk pi pool lagik..woih..xdenyer nk melayan.... baba kata next week nk pi gannu pulakkan...hehehhee..InsyaAllah.....lepaih ngundi kita bejalanlaaa pastu pi singgah rumah my sista kami ada lunchdate kt Pyramid

Lunch Date kt JCo & OTWC, Sunway Pyramid bersama2 Teman Tapi Mesra

part ni la paling best...and it was a wonderful time spending time with such great friends actually myself mmg craving for donuts esp JCo yg depa dok layoq hari2 tula a week before dok recce mana JCo ni palign dekat ngan location kami, told me that kt Pyramid pun ada....yahooooooooo tu yg kami terpa pi Sunway Pyramid tuh... luckily depa nk temankan n we setup for a lunch date thanks so much Mira, Liza & Azza (jumpa 30 mins je rkot kita ) for coming...really appreciate that missing u guys so much sorryla mak x war2kan sgt pemergian pi KL tu..sorry nah...bukan apa...pi pun sat sajor kan... ok back to them, Zully can';t make it sbb ada relative moved next to her hse, so sh'e s incharged...Zatul lak gastric..sian Tun... while Mak Julie, Sunday mmg patah kaki ler kan. xpa2...x de rejeki nk jumpa u guys...next time suruh hampa organize days out kt memanakan.. mcm picnic hampa ritu kan offcourse kena habaq atleas a week in advance la....aku bab short notice mmg payahla...ni la disadv dok jauh dr org berbalik kepada perjumpaan...mola2...kami ni dh smapai agak lewats..hehehe...coz janji lunch date at 1 pm. 1.10 pm still dok cari car park lagik... gilos lama x pi Pyramid..ade kt 3 yrs apa...mana nk pi tau ada building baru.... melilau jugakla.udahla x tau mana letaknya JCo... hentam sjla...tawakal..tgk2.betoi lapulak Liza kata dia lewat skit...while Azza kata nk pi Rawang dulu...Mira pulak x dpt nk contact dia x tau pasepa...try call xdpt okla terpala pi JCo dulu...recce port tiba2...kelihatan...ooo..Miraaaaaaaaaaaaa....Ya Allah sronoknya x terhingga...rasa mcm lama x jumpa..rmiss u so muchla....vogue la MIra...santek...sabitla Pojie sayang..ca pun sgt2 sweet....kurus dh dia....cantekla...pandia MIra dressup nak dara tu..mola la session kapok mnegapok serta riuh rendah... ish malunyakan kalau ingat balik..sbaitla org dok tgk jer...ntah apa2 depa nih pastu Mira kata jomla q sementara org x ramai...dlm dok q...tiba2 Haziq mai... ..Liza pun smapai...lahai xdenyer lewat...bestnya jumpa Liza sekelorga tp Hazim x mai..pasai tidoq.... Liza mmg seropa anak dara..slim melim...seghak lak tuh ...ishla...nk mintak petua pun segan pasai sah mgm x jd la nk kecik mcm hg... dlm dok beratoq, Mira tanya "order 2 dozen ye Olie?" ok I angguk..I mmg nk order bwk balik sama. ..dh depa kata heaven Berry tulike heaven..I pun orderla byk ht tu..6 bijik heaven berry sj..pastu 4 bijik coco rocco ka locco ka x tau (mati mak confuse ngan Hyattnyer dicso) pastu selingan2 lain bagi mencukupkan 24 bijik kesemuanya....pergh syoknyaaaaaaa alang2 kan...baik sebat smapai fengsan mampos... mak laki bini mmg gemor donuts - baik homemade, stall ke memane lah... dh beratoq tu dh sudah....Mira pulak mneggatai..."Olie biaq MIra bayaq" "lah..jgnla mcm tu....nnti baba marah" Mira gatai jugak membayaq...Ya Allah...baik sgtla kwnku sorang nig...murah betoila rezekikami hari tu... mahai tu Mira woi....x terbalas budi baik mu itew pastu sudah dok kt JCo....Liza pun dh selesai memebeli habuan JConyer....kami menelan la bersungguh2...manakala...puak lelaki ni dh meronta2 protnya nk kan benda yg kejap utk di isi dlm prot ok2...kejap2..kami punggah "bekalan" dulu part ni la rasa mcm "siam" mati rasa nk gelak sungguh ngan dok terbongkok2 menbagi2 brg bekai.. udahla hingaq seropa apa lagi..ngan bebudak tu kemain melayan diri memasingnyer mak2 apa lagik dok membagi2 bekalan memasing...lahai..segannya kami dr Kuantan ni hanya bwk "JCo-pok lekor" sajor ha utk bekai kt Teman tapi Mesra Mira Liza bukan mein melambak2 brg bekai depa bagi..yg pulak Liza bwk bekalan dr Mak Zully yg x dpt dtg..ade jugak tu Zully..gatai sungguhlaaaaa dok bekai2.. mekaishla hampa smeua yg sungguh baik hati itu...susah2 sjla dok bagi2 kt budak2 nih...terima kasih nah...x terbalas sungguhla kebaikan hampa2 nih kami doa hamap murah rezeki dan sentiasa penoh dgn kasih sayang nnti akan ku adakan entry khas hasil "bekai" sj...punyala melambak2...hadoih...x shopping pun penoh ha gheta kami.. dh sudah membagi2 tu...si pihak lelaki dewasani dh kriok2 protnya..tunggu Azza x sampai lagik... kami pun terpala pi Old Town WHite Coffee hah...tang sini depa pakat dok tuleh order sendiri plak dah.. hingaq bingaq jdnya..ooops lupa nk habaq...mereka 2yg melepak kt JCo tu punya sronok nasib x tepok tgn sj bila kami smeua beredar drsituh masing2 senyum sengeh tgk kami smeua bangkit dan beredar ke lokasi seterusnya dekat OTWC pulak...hingaq jugak kami nih bersembang tu mmg x ingat org dh...tp org lein pun hingaq sbb tu kami pun sakan pederaih sora kan kt OTWC Mr Bad Liza pulak so generous, membelanja smeua kami2 disitu..lahai..thank you so muchla..dok kata bertuah sungguhla kami hari tu....xpa2...hampa mai Kuantanla aku blanja seafoods lak ye.. dh sudah makan baru Azza mai pasai td dia pun pi tapau JCo ....amboihlaaaaaa...so kuruslaaa Azza.. miss u so much, cepatla habeh course u nih... bolehla berprogram ala2 kita pulakkan jumpa Sara yg ayu dan manja ngan mummy..gheja kapok mummy sj dia... Sairi pun bukan mein gaya sudhalein...sejak ada big boy toys nih.... depa nk order kt OTWC tu x jd pasai waiter/tress pun amatla sebok smapai x terlayan ....x baik wooo..naisbla Azza sekelorga dh kenyang..mau time tu dok lapaq..harusla kami buat picket dh tu time to go..dekat pukoi 4 dh...dok melepaklak smenetara nk balik tu pun...lepak kt concourse la pulak...budak2 tu dok bericeskating sakan berguling2..x heran dh org dok lalu lalang.....pukoi brapa ha kita beredar..tang tupun punya lama... overall bestla dpt jumpa hampa bertiga serta kelorga masing esp kanak2 itu...terima kasih byk2la sbb sudi temankan we all pi melepas geram kt Pyramid ... OTW balik tu singgah R&R Temerloh menelan ikan patin bunga seround...seblom smapai Kuantan around 8 plus jugakla.. seronoknya our short holiday to "K.L" - Hadif S.Alam?Subang apa smeua tu dia kira KL Thanks for the great time and such a wonderful starts for March


Friday, 29-Feb-2008 05:15 Email | Share | | Bookmark
Nadya ANAK Baba

pix courtesy of Zatul...TQ


Nur Qaisara Nadya yang sangat manja dengan Baba... Baba pun kemain sayang anak dara dia tu... sabitla bila Mama gunting rambot Nadya ala-2 tikuih gerit tu, Baba kemain lagi nk marah kt Mama nih Nadya sejak kecik suka Baba dia...agaknya Baba bila becakap sora x dela kuat mcm Mama yg ala2 bunyi mcm bagi instruction.. even ayat mola tu disertakan dgn "Tolong" tp intonasinya agak belain dr baba tp Baba ngan anak dara dia sj ckp pelan...ngan Hadif..huh..sb tula Hadif close ngan Mama ala tp x syokla mcm tu..kenala semua close2kan Nadya kalau Baba balik, aya qmuka dia mmg berubah...dia akan lebih ceria dr keaadn seblomnya....kalau dia tgh gheyau pun buleh stop dan celapak lari pikt pintu...sambey menjerit "Baba..." Baba dia yg kepenatan pun sronokla bila anak dara dia smabut di pintu dgn keceriaan...sambey menerpa dan mendukung anak daranya itu... ..Mama ni hg ceria pila lagu mana pun....Baba buat derk sj...ewah...ada bunyi2 kejelousan disini dakla. yg kita ni sua la tgn nk salam ketibaan... dia buleh x nampak sampai kena "kata" tgn sebesaq pinggan inipun x nampak... Nadya kalau nktidoq mmg la dia cari Mama the milk factory, tp seblom dia cari Mama dia mesti pi melepak seblah baba dulu...main2 dagu dna hidong Baba yg besaq itu dulu....krobek2 mata ngan mulut Baba dulu :-Ddia mmg suka main ngan Baba... Baba suka buat "funfair" agaknya sbb tula dia syok main ngan Baba... Kalau baba suruh apa pun mudah sj dia "buat"...suruh tolong letak bottle susu ka, kutip bricks (LEGO) ka, buang smapah ka ..sennag sj dia ikut.. dia jugak suka menyendeng kt Baba bila makan time okla....sebenaqnya x tau nk creta apa....tp nk buat jugak entry on February leap Yr.. bukan sennag kan....4 thn sekali before I end this entry, sempena hari Jumaat yg mulia ini, apakata kita sedekahkan Al-Fatihah utk yg telah "tiada" ..semoga roh mereka dicucuri rahmat serta sentiasa di lindungi Allah

Quote:
p.s : InsyaAllah esok jd kami sekelorga pi KL...so jumpa hampa2 soon ye...


Wednesday, 27-Feb-2008 06:18 Email | Share | | Bookmark
The "tikuih gerit" Style

karipap panas2...depa dok main mama dok makan..hehehhee
hi... ni style rambut sy yg baru...
sweet kan??
View all 13 photos...
Lately ptg2 di kala Babanya "ada", lepas pickup depa from school/nursery/nanny, Baba akan staright bwkpi playgorund.. seronoknya hirup udara luaq...x dela bali2k memerap dlm rumah jer bebudak tu seblah playground tu ada karipap stall...Mama ngan Akif melepak situ...hehehhe..camnola x gems Baba ngan bebudak dok bakaq lemak..yg Mama dok menambah lemak...sedap woo mkn karipap panas ngan popia panas..pergh...pulak dok bwh pokok ngan angin yg sepoi2 bahasa (angin kuat dh di tapis ngan pokok ) gambaq depa dok main x snap..ambik gambaq karipap ..hahahaha..tu pun popia dh selesai di pelahap.. and a few pix Nadya with her new hair-do..Mama mmg rimas tgk rambot dia asyik masok mata...serabai...tp nk buleh ke trim...huh...jenohhhhh tu Zatul tanay ritu x try trim ka?? dok nk trim x trim2...last2 pagi tu Mama hentam dlm bilik ayaq trim depan ngan tepisikit dh jd Tikuih Gerit style..x sama panjang jdnya.. hantam sjla..asai x masok mata ngan x payah pakai sepit dh ..senang.




syok tgk Hadif ngan Ameer dok sama2 color.. Hadif cukop sronok n sayang Power Rangers Stationery Set dia yg Ameer bagi tu...dok siap simpan lagi dlm bag yg Ameer bagi tu TQ guys sbb sudi joint we all mkn ikan bakaq yg "kering" sikit tu kan gravy dia...hadoihla..
the above pix was di clok from Zatul's FP


Monday, 25-Feb-2008 04:39 Email | Share | | Bookmark
BIla Zatul kata nk mai...

Nadya dok klaut mkn while Ameer dok concerntrate buat puzzle
Mama kena jauhkan bb chair Nadya tu, sbb dia suka kacau Ameer
Hadif yg jugak "suka" makan... klu sengeh x ingat gigi dh :P
View all 13 photos...
yahoooo..seronoknyaaaaaaaaa....lama sungguh x jumpa zatul & Ameer...last masa BiG Raya... oh Zatul yg sgt slim itu...ish buat lagua mana Tun??? kuruih sungguh depa mia dok Hyatt Regency Kuantan... 4 days 3 nights tu ala2 honeymoon kot Tun ye kami dpt jumpa Zatul n family on Friday dinner time (cukop 2 keleorga kami) and Sunday lunch time sajor. (kami ber5 sj...Akif x sihat, Baba jaga). sian Zatul...Saturday dia boring sungguh..tp wak lagu mana...mama kalau Baba x dak, harusla nk mengepong 3 bradik tu tidakla jwbnya.. tu Sundya ritu pun seblom nk tinggai Akif kt baba pun...dh lewat smapai 30 mins..sorry nah Tun ..kalau Nadya dh independent mcm hadif tu leinla kan...pulak that Saturday x dak org kot leh tolong sit Akif ka....sbb ada kenduri..so masing2 bz... sian jugak kt Ameer yg x cihat..batok2 dia kata....suruh dia makan punya pandai dia kata "no, Ameer batok" Zatul thansk so much for all pressies for Akif, Hadif & Nadya tu.. still tringat glue Power Rangers yg melompat keluaq penoh muka Hadif naughty sgt lagu tula (Tun. kalau ada pix belemoih nk mintak sekepin )..pulak ngan pakai sandal belain seblah...lagu manala Hadif nih... boleh lak dia slumber x cering sikit pun dok berlari2 ngan sandal lein seblah itu seronok dia. Tun...pagi tadi nkpi school pun ckp x nk pegi Tadika sbb nk pegi jumpa Ameer...lahaiiii nnti I smabung creta...Zatul nk balik KL hari nih....x smepat nk jumpa kot sbb I gheja..sat lagi nk try call kot dia nk lalu kot Mall leh jumpa sat....

pix yg kelabu asap ni...mama nk letak jugak ni semalam masa kami lunch kt KFC, Telok Chempedak..



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net