Nuqman Akif, Zafran Hadif & Qaisara Nadya

By: Zuhairah Lailiyah Ghazali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 9-Oct-2009 02:28 Email | Share | | Bookmark
FRIDAY yg indah

Keluarga En Nordin & Puan Zuhairah...
Assalamualaikum.... rindu kt Friday....hr ni Friday dtg lagi... Alhamdulillah...byk perkara sungguh sinonim ngan Friday...byk kenangan...banyak kejadian baik berlaku hari Jumaat...Mak meninggal pun hari Jumaat... Al-Fatihah utk arwah Mak & Abah...

Lama x menulis...betoi2 punya lama...otak pun mcm beku tepu blank...tiba2 hari Jumaat yg indah ni terasa nk menulis... biaq merapu pun tp nk menulis jugak...sbb otak ni dh congested... banyak perkara dah berlaku dlm2 operasi mendiamkan diri dr FP ni... ada peristiwa yg best ada jugak perkara yg x best dan tetap perlu di lalui... aik..lain mcm pulak ...tiba2 keluaq ayat2 baku.... so not me... x tau la sebenaqnya pasepa..agaknya diri ini terlalu kerinduan pd kawan2 jugak..rindu pada saat isuka dna duka berkawan... terlalu jauh sekarang ni dr kawan2..bukan sengaja tapi keadaan tidak mengizinkan...

oh ya...sekarang kami, Zuhairah & Nordin sudah ada 4 org anak... Alhamdulillah kan..kata org dah "RAMAI"....inila namanya rezeki yang Allah bagi ... syukur sgt dgn izin Allah kami masih mampu berada bersama anak2 tersayang... so sekarang ni... kami ada Akif, Hadif , Nadya & bb Nadhira... complete.....Nadhira yg semalam 08.10.09 baru mencecah 3 bulan... Dia sgt comel...sgt baik...dan sgt bijak Alhamdulillah semoga Allah lindungi anak2 kami dgn rahmat dan kasih sayangNya...

Kehidupan kami hampir sama mcm dulu...cuma..kami dh "ramai" nk bergerak kesana kemari tu mmg betul2 kena well-planned...x boleh dh nk terkejut tergempaq nk terpa pi sana sini..either we plan or else we stay at home.. itula yg terbaik...kalau boleh lani dah x suka nk stress2 dah x berapa sesuai ngan budak2 pun makin besaq... Akif dh 6 thn...Alhamdulillah helath condition dia quite stable...kami sgt bersyukur kpd Allah sbb masih izinkan Akif utk bersama2 kami... Hadif pulak dah 5 thn...hm...sangat2 "abang" dan "budak lelaki" ada msnya dia sgt2 "abang"...mcm biasa dia helpful dan lebih tenang dr Mama Alhamdulillah sekolah pun dia still maintain...walaupun ada kejap jatuh kejap naik... bila Hadif jd "budak lelaki"... ada masanya...Nadya pun kena flying kick dia... towel letak ikut dan..nk bangkit tidoq payah...nak pi sekolah kena paksa... nak pakai kasut kena suruh..tolong sama naik sepahkan rumah...dan boleh buat "pekak" bila kita panggey... Baba kata itu anak "mama"...ala semua2 pun anak Mama jugakla...anak Baba jugak.. Nadya pulak..ha...11 hari lagik dia nk masuk 3 thn dh... sat sj besaq anak dara Mama tu...yang ni...pulak suka sgt usik bb...ada sj yg dia nk usik pegang sentuh bb tu...bila bb nangis dia pekop telinga...ckp bising2.. padahai dia yg usik... Nadya ni..kalau tgk dia nampak mcm kasaq..sian kt dia...agaknya Mama pun kasaq dia pun kasaq...so mama kena belajaq berlembut..sbb Mama dh ada anak dara... dia anak Baba...agaknya sejak ada bb ni..dia tau x leh nk melekat kt Mama..so dia pun beralih kpd Baba... best fren Baba tu...reporter tu...mulut sedikit hebiaq.. Tok Ma dia kata mcm Mama...mulut banyak.... uwaaaaaaaa..... tp OK apa.. Nadya bulat...sgt sayang n suka gadoh dgn abg Hadif...cuma..cara dia kasaq...berebut benda abang la paling dia suka...hadang TV x bagi abg tgk ( baguih jugak..semak prot tgk Hadif melangut TV manjang )...dan palign x suka mengemas... tp dia suka main mak2...sorang2 pun jd... dah pandia baca ABC sma[ai habis...yg bukan Mama ajaq tp abg Hadif dok ajaq dia... "Hadif, baca ABC ngan Nadya ..mama nak masak/buat gheja ni..." heheheheh... betapa Mama ini sudha lepas tanggungjawab dia...x boleh jadi ni..bila tulis mcm ni br tau kata Mama x jalankan tanggungjawab yg sebetoinya.... Ok...last sekali...Nadhira... semalam dh masuk 3 mos...anak yg baik n sweet ... InsyaAllah...bangkit tidoq x nangis...nangis pun pasai dia rimaih ngan kakak dok selalu cubit pipi etc... agak paham bila Mama ckp..." baby sabar dulu, Mama nak habiskan susu abg Akif"...dia suka senyum...sengeh...bila ckp ngan Mama.... suka masuk mulut jari2 dia.. badan dah tinggi...walaupun dia x besaq on schedule... InsyaAllah pelan2 la baby mama ni catchup...hopefully next week ms checkup...OK la dia... Baba cukop marah kalau Mama ni suka pikiaq yg bukan2...Nauzubillah...

hm..lifestyle kami sekarang x tau nk kata cemana...huru hara lagik..tp pelan2 dok kayuh minggu ni dh 2 kali pi jogging ngan Hadif ptg2...time kami jogging dlm 4-5 pm tu...
time group pakcik makcik cina tua... glamor kami 2 branak..semalam pi jogging...Hadif suka dok tegoq uncle2 cina tu...depa pun seronokla tgk kami ni bila kami smapai saja..pakat dok angkat tgn n tegoq.. bulan depan br nk start tennis ngan Hadif...InsyaAllah...kena pelan2 program hidop lani..semoga Allah permudahkan perjalanan hidop kami.....

ni TYPO dah mmg menjadi sebati..so paham2 sendiri la nah...



Friday, 11-Sep-2009 05:01 Email | Share | | Bookmark
lani dh 4 anak dh..punya lama x update FP



Friday, 3-Apr-2009 05:38 Email | Share | | Bookmark
FREE LO for April Babies - A gift from Abg Akif..

hehehe...our AKIF will turn 6 this coming April 11th, therefore, mama really love to giveaway 6 LOs for dearest Akif's frens born in April... plz leave your comment n be the top 6 commentors.. Each will get 1 LO of B'day theme.. have fun...


Tuesday, 31-Mar-2009 02:02 Email | Share | | Bookmark
My Final Day

by zatul...i love it..love it...so much
It has been more than 8 years and am so atttached with it...will be missing my current job as tomoroow I will be a different person...... this past few weeks I was acting really not my ordinaryself..Thanks Alllah for giving me a wonderful supportive husband n great friends...Poor lil kids, they r still small to understand the situation...New challenege is about to start...and Zatul really made my day...great LO for Nadya from a super talented n creative digiscrap sifu...thanks so much...


Saturday, 14-Mar-2009 04:47 Email | Share | | Bookmark
mixture

 


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net